Smörgås med chèvre och polkabetor med valnötsvinägrett

Tid 
30 Minuter
Antal 
1 personer

En smaskig smörgås med den klassiska smakkombon av betor, chèvre och valnötter.

Recept: Mattias Larsson Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Råmarinerade polkabetor:
200 g polkabetor
3 msk olivolja
1 lime
1 tsk honung
flingsalt

Valnötsvinägrett:
60 g valnötter
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk timjanblad

Till serveringen:
chèvre, smulad
levain, skivad
machesallad

Gör så här

1. Skala betorna och skiva dem tunna med mandolin eller osthyvel.

2. Finriv ytterskalet av limen och pressa juicen.

3. Blanda juicen, skalet, olivoljan och den flytande honungen.

4. Låt betorna ligga i marinaden i 15 minuter, smaka av med salt.

5. Valnötsvinägretten; Hacka nötterna lätt och blanda med övriga ingredienser. Smaka ev av med salt.

6. Servera på grillad levain med chèvre och sallad. Toppa med valnötsvinägretten. 

Mer på grapevine.se

Sortiment att beställa

I Systembolagets beställningssortiment finns mycket att upptäcka. Katarina Sjöström, content manager hos Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer, förklarar varför det lönar sig att klicka sig in i ett sortiment som är enkelt att beställa från, men okänt för alltför många.

Ostbricka med tomatmarmelad och nötter

Fyra förföriska ostar serverade med rostade nötter och hemlagad tomatmarmelad.