Smörgås med chèvre och polkabetor med valnötsvinägrett

Tid 
30 Minuter
Antal 
1 personer

En smaskig smörgås med den klassiska smakkombon av betor, chèvre och valnötter.

Recept: Mattias Larsson Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Råmarinerade polkabetor:
200 g polkabetor
3 msk olivolja
1 lime
1 tsk honung
flingsalt

Valnötsvinägrett:
60 g valnötter
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk timjanblad

Till serveringen:
chèvre, smulad
levain, skivad
machesallad

Gör så här

1. Skala betorna och skiva dem tunna med mandolin eller osthyvel.

2. Finriv ytterskalet av limen och pressa juicen.

3. Blanda juicen, skalet, olivoljan och den flytande honungen.

4. Låt betorna ligga i marinaden i 15 minuter, smaka av med salt.

5. Valnötsvinägretten; Hacka nötterna lätt och blanda med övriga ingredienser. Smaka ev av med salt.

6. Servera på grillad levain med chèvre och sallad. Toppa med valnötsvinägretten. 

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Kyrö Koskue Small Batched Rye Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Drink Cóctel Naranja de Holanda

Ett av Daniel Vestmans tävlingsbidrag i tävlingen Angostura World Cocktail Challenge 2016. Frisk drink med smak av citrus; apelsin och lime. *tryckfelsnisse i Grapevine nr 1 2016 där denna drink benämns med namnet " Lime like a boss". Korrekt namn är Cóctel Naranja de Holanda.