Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket färdig pizzadeg
2 dl riven parmesan
1 blomkålshuvud
10 champinjon
1 paket fetaost
1 påse ruccola

Tips 

Tillsätt gärna protein om du inte önskar vegetariskt, t ex Prosciutto. 

Gör så här

1.Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut den färdiga pizzadegen på en plåt med bakpapper.

2. Dela på blomkålen till små buketter. Skiva champinjonerna tunt. Stek blomkålen och champinjonerna i rikligt med smör.

3. Fördela den rivna osten på pizzan. Lägg över blomkålen och champinjonerna. Grädda i ca 10 minuter. Servera med smulad fetaost och ruccola på toppen.

Mer på grapevine.se

Alentejos kök

Här bjuds det inte bara på utmärkta viner. Alentejo har även ett rikt kök, framför allt känt för sina mustiga och smakrika grytor som fått puttra länge på spisen.

STROH 80%

Starkt och gott!

Krämig kycklingsallad

Med ädeldressing och med stuns av krispig fänkål blir denna sallad mycket god.