Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket färdig pizzadeg
2 dl riven parmesan
1 blomkålshuvud
10 champinjon
1 paket fetaost
1 påse ruccola

Tips 

Tillsätt gärna protein om du inte önskar vegetariskt, t ex Prosciutto. 

Gör så här

1.Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut den färdiga pizzadegen på en plåt med bakpapper.

2. Dela på blomkålen till små buketter. Skiva champinjonerna tunt. Stek blomkålen och champinjonerna i rikligt med smör.

3. Fördela den rivna osten på pizzan. Lägg över blomkålen och champinjonerna. Grädda i ca 10 minuter. Servera med smulad fetaost och ruccola på toppen.

Mer på grapevine.se

Veckans Dryckestips: Ekologisk och KRAV- märkt mousserande

Les Pres [le pʀɛ] är vitt mousserande som är både ekologisk, KRAV-märkt och helt alkoholfri. Trenden har funnits länge och blir allt vanligare; alla vill inte dricka alkohol och många vill ha ekologiska produkter. Man nöjer sig dessutom inte med EU-ekologiskt utan vill gärna även ha den seriösa

Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! tacos, indiskt och Thai till exempel!

Napue cranberry

En festlig och somrig drink med den prisbelönade finska Kyrö Napue Rye Gin. Tranbärsjuicen ger syrlig smak och dramatisk färg.