Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket färdig pizzadeg
2 dl riven parmesan
1 blomkålshuvud
10 champinjon
1 paket fetaost
1 påse ruccola

Tips 

Tillsätt gärna protein om du inte önskar vegetariskt, t ex Prosciutto. 

Gör så här

1.Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut den färdiga pizzadegen på en plåt med bakpapper.

2. Dela på blomkålen till små buketter. Skiva champinjonerna tunt. Stek blomkålen och champinjonerna i rikligt med smör.

3. Fördela den rivna osten på pizzan. Lägg över blomkålen och champinjonerna. Grädda i ca 10 minuter. Servera med smulad fetaost och ruccola på toppen.

Mer på grapevine.se

Låt festen blomma

Låt trädgården bli sommarens mittpunkt. Duka upp en bar med rosa drinkar och somriga snittar. Gärna dekorerade med aromatiska örter, svenska bär och ätbara blommor. Att umgås ute hör sommaren till – i alla fall när vädret tillåter. I år går festen i liten skala och drinkarna i hemmabaren har

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Skinksnittar deluxe

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.