Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 paket färdig pizzadeg
2 dl riven parmesan
1 blomkålshuvud
10 champinjon
1 paket fetaost
1 påse ruccola

Tips 

Tillsätt gärna protein om du inte önskar vegetariskt, t ex Prosciutto. 

Gör så här

1.Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut den färdiga pizzadegen på en plåt med bakpapper.

2. Dela på blomkålen till små buketter. Skiva champinjonerna tunt. Stek blomkålen och champinjonerna i rikligt med smör.

3. Fördela den rivna osten på pizzan. Lägg över blomkålen och champinjonerna. Grädda i ca 10 minuter. Servera med smulad fetaost och ruccola på toppen.

Mer på grapevine.se

Italien i Sälen

Alldeles vid högfjällets fot, i ett pittoreskt men ganska oansenligt svart trähus öppnar sig ett gastronomiskt paradis för den som älskar att avnjuta Italien på tallrik och – inte minst - i glas. Välkommen till Appetito! Oavsett du söker det är italienska köket, dess viner eller en härlig måltid

Fyllig tomatsås på sicilianskt vis

En lättlagad njutning med smaker av solmogna tomater och basilika.