Snabblagad chiligryta

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

En lyxigare variant utan bönor, med lövbiff istället för köttfärs, men lika lättlagad som den traditionella vardagschilin.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr lövbiff, finstrimlad
1 msk kinesisk soja
1 tsk chilipulver
1 tsk sambal oelek
2 krossade vitlöksklyftor
1 gul lök finhackad
1 msk smör
1 röd paprika, finhackad
1 gul paprika, finhackad
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk vetemjöl
1 tsk salt

Tips 

Servera gärna med lite gräddfil vid sidan om.

Gör så här

1. Blanda kött, soja, chilipulver och sambal oelek i en skål.

2. Stek upp vitlök och hackad gul lök med smör. Tillsätt paprika och fräs allt tills det blir mjukt.

3. Tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl. Häll på lite kallt vatten. Låt puttra i 5 minuter.

4. Salta och peppra efter behov. 

Mer på grapevine.se

Sött, salt och syrligt hos Husmorsan

Hemma hos mat- och vinprofilen Anette Rosvall puttrar det i grytorna och doftar av ättikslag, kanel och stjärnanis. Hon gillar att låta en ingrediens gå som en röd tråd genom en meny – i dag är det pumpa som spelar huvudrollen. Text: Jessica Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt Anette Rosvall Gör

Salviastekt dorada med ratatouille och saffransaioli

En fransk smakrik och vitlöksdoftande rätt med medelhavsfisken Dorada.