Snabblagad chiligryta

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

En lyxigare variant utan bönor, med lövbiff istället för köttfärs, men lika lättlagad som den traditionella vardagschilin.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr lövbiff, finstrimlad
1 msk kinesisk soja
1 tsk chilipulver
1 tsk sambal oelek
2 krossade vitlöksklyftor
1 gul lök finhackad
1 msk smör
1 röd paprika, finhackad
1 gul paprika, finhackad
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk vetemjöl
1 tsk salt

Tips 

Servera gärna med lite gräddfil vid sidan om.

Gör så här

1. Blanda kött, soja, chilipulver och sambal oelek i en skål.

2. Stek upp vitlök och hackad gul lök med smör. Tillsätt paprika och fräs allt tills det blir mjukt.

3. Tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl. Häll på lite kallt vatten. Låt puttra i 5 minuter.

4. Salta och peppra efter behov. 

Mer på grapevine.se

Sommelieren svarar: Rött vin till fisk?

Kan man dricka rött vin till fisk? Magnus Edgren är försäljningschef på Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer. Han tycker att rött vin fungerar utmärkt till fisk, om man väljer rätt vin. Kan man dricka rött vin till fisk? Och i så fall, vilket vin ska man då välja? – Det kan du

Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder!