Sofias Sötpotatissallad

Antal 
3-6
Ugn 
225°
Sofia Henriksson
Utskrift
Ingredienser
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1–2 tsk salt
  • 1 tsk ancho-chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malt korianderfrö
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g grönkål
  • 150 g fetaost
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl färsk koriander

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger 
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 msk saft från lime
  • Cirka 1 ½  dl olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här

Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och torkade kryddor och ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk och fått färg. Ta ut och låt svalna.

Vispa under tiden ihop dressingen. Blanda alla ingredienser förutom oljan i en skål. Vispa sedan ner oljan långsamt med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp grönkål, toppa med sötpotatis, fetaost, valnötter och färsk koriander. Häll över dressingen.

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

Duorum Colheita

Mycket fruktigt vin med fatkaraktär från Duoro.

Västerbottenpaj med löjromsyoghurt och färska kräftor

En klassisk favorit när man vill duka upp till fest och ett perfekt tillbehör till kräftorna. Här toppad med lyxig löjromsyoghurt.