Sofias Sötpotatissallad

Antal 
3-6
Ugn 
225°
Sofia Henriksson
Utskrift
Ingredienser
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1–2 tsk salt
  • 1 tsk ancho-chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malt korianderfrö
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g grönkål
  • 150 g fetaost
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl färsk koriander

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger 
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 msk saft från lime
  • Cirka 1 ½  dl olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här

Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och torkade kryddor och ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk och fått färg. Ta ut och låt svalna.

Vispa under tiden ihop dressingen. Blanda alla ingredienser förutom oljan i en skål. Vispa sedan ner oljan långsamt med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp grönkål, toppa med sötpotatis, fetaost, valnötter och färsk koriander. Häll över dressingen.

Mer på grapevine.se

Bartips: 3 bra barer att besöka

1. Pharmarium, Stortorget, Stockholm 2. Lilla & Stora Örebro, Köpmangatan 3. Kollobaren, Kyrkogatan, Jönköping

Angostura Orange Bitter

Perfekt smaksättare

Kryddbakad kyckling

Gott och enkelt recept på hel kyckling i ugn, smaksatt med vitlök, rosmarin, anis, enbär, och kummin.