Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-800 g laxfilé utan skinn

1 tsk salt
1 tsk socker
500 g tärnad mango
2 avocado
300 g salladsärtor/Sugar snaps

Ingefärsyogurt
2 dl matlagningsyogurt
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung salt

Gör så här

1. Fördela socker och salt över laxen. Hetta upp en stekpanna på hög värme och sota av laxen ca 1 minut på varje sida. Laxen ska ”sotas” av på ytan men vara rå i mitten.

2. Lägg över mangotärningarna i en skål. Skala och tärna avokadon.

3. Tvätta salladsärtorna och dela dem på mitten. Blanda mango, avokado och salladsärtor till en härlig sallad.

4. I en skål blandas matlagningsyogurt, vitlök, ingefära, honung och smakas av med lite salt. Servera sallad med den sotade laxen och klicka yogurten på laxen.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Imponera med hemgjord gnocchi i pecorinosås. Servera tillsammans med biff och gröna bönor med baconpangrattato och du har en smakrik och rustik festrätt.