Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-800 g laxfilé utan skinn

1 tsk salt
1 tsk socker
500 g tärnad mango
2 avocado
300 g salladsärtor/Sugar snaps

Ingefärsyogurt
2 dl matlagningsyogurt
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung salt

Gör så här

1. Fördela socker och salt över laxen. Hetta upp en stekpanna på hög värme och sota av laxen ca 1 minut på varje sida. Laxen ska ”sotas” av på ytan men vara rå i mitten.

2. Lägg över mangotärningarna i en skål. Skala och tärna avokadon.

3. Tvätta salladsärtorna och dela dem på mitten. Blanda mango, avokado och salladsärtor till en härlig sallad.

4. I en skål blandas matlagningsyogurt, vitlök, ingefära, honung och smakas av med lite salt. Servera sallad med den sotade laxen och klicka yogurten på laxen.

Mer på grapevine.se

Hemmabaren

En klassisk shaker i rostfritt stål är ett måste om man vill göra proffsiga drinkar där hemma, men vilka mer redskap behöver man? Bartendern Fredrik Hjulfors gav oss en lista med bra-att-ha-saker till hemmabaren. Låt dig inspireras! Fredrik Hjulfors har varit i restaurangbranschen sedan han var 16

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

New England Lobster Roll

En klassisk amerikansk macka. En riktig goding dessutom!