Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-800 g laxfilé utan skinn

1 tsk salt
1 tsk socker
500 g tärnad mango
2 avocado
300 g salladsärtor/Sugar snaps

Ingefärsyogurt
2 dl matlagningsyogurt
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung salt

Gör så här

1. Fördela socker och salt över laxen. Hetta upp en stekpanna på hög värme och sota av laxen ca 1 minut på varje sida. Laxen ska ”sotas” av på ytan men vara rå i mitten.

2. Lägg över mangotärningarna i en skål. Skala och tärna avokadon.

3. Tvätta salladsärtorna och dela dem på mitten. Blanda mango, avokado och salladsärtor till en härlig sallad.

4. I en skål blandas matlagningsyogurt, vitlök, ingefära, honung och smakas av med lite salt. Servera sallad med den sotade laxen och klicka yogurten på laxen.

Mer på grapevine.se

Vilket vin till fasan?

Jag fyller år i början av oktober och tänkte bjuda mina vänner på middag. Jag har hittat ett recept från Leif Mannerström som passar bra nu när hösten närmar sig. Jag tänkte bjuda på fasan som serveras helstekt tillsammans med calvadosgrädde, potatis, rotselleri, äpple och pärllök. Förutom calvados

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Västerbottenpaj med löjromsyoghurt och färska kräftor

En klassisk favorit när man vill duka upp till fest och ett perfekt tillbehör till kräftorna. Här toppad med lyxig löjromsyoghurt.