Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-800 g laxfilé utan skinn

1 tsk salt
1 tsk socker
500 g tärnad mango
2 avocado
300 g salladsärtor/Sugar snaps

Ingefärsyogurt
2 dl matlagningsyogurt
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung salt

Gör så här

1. Fördela socker och salt över laxen. Hetta upp en stekpanna på hög värme och sota av laxen ca 1 minut på varje sida. Laxen ska ”sotas” av på ytan men vara rå i mitten.

2. Lägg över mangotärningarna i en skål. Skala och tärna avokadon.

3. Tvätta salladsärtorna och dela dem på mitten. Blanda mango, avokado och salladsärtor till en härlig sallad.

4. I en skål blandas matlagningsyogurt, vitlök, ingefära, honung och smakas av med lite salt. Servera sallad med den sotade laxen och klicka yogurten på laxen.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Waldorfsallad

Fräsch klassiker och ett perfekt tillbehör, eller addera protein och skapa en huvudrätt.