
Sotad lax med mango- och avokadosallad och fräsch ingefärsdressing
Smarrig superkombination av lax, mango, avokado och fräsch ingefära.
600-800 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
1 tsk socker
500 g tärnad mango
2 avocado
300 g salladsärtor/Sugar snaps
Ingefärsyogurt
2 dl matlagningsyogurt
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung salt
1. Fördela socker och salt över laxen. Hetta upp en stekpanna på hög värme och sota av laxen ca 1 minut på varje sida. Laxen ska ”sotas” av på ytan men vara rå i mitten.
2. Lägg över mangotärningarna i en skål. Skala och tärna avokadon.
3. Tvätta salladsärtorna och dela dem på mitten. Blanda mango, avokado och salladsärtor till en härlig sallad.
4. I en skål blandas matlagningsyogurt, vitlök, ingefära, honung och smakas av med lite salt. Servera sallad med den sotade laxen och klicka yogurten på laxen.