Sotad pilgrimsmussla

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

En elegant förrätt där pilgrimsmusslan får sällskap av fina japanska smaker. Matcha med ett gott mousserande vin som Tommasi Perla Appassionato.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk olja och salt
  • Misodressing
  • 1 msk ljus miso
  • 1 tsk limejuice
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk mirin (sött risvin)
  • 4 msk rapsolja
  • Sallad
  • 150 g rättika
    1 näve blandade späda salladsblad
  • 1 dl rödbetsgroddar
  • 2 tsk furikake-mix (japansk fröblandning)
Tips 

Tommasi Perla Appassionato!

Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda miso med limejuice, risvinäger
och mirin. Vispa ned sesamolja och rapsolja
i en tunn stråle.


2. Finstrimla rättikan och blanda med
sallad och rödbetsskott.
3. Torka musslorna med hushållspapper.
Pensla musslorna med oljan och stek dem
i någon minut på varje sida i en riktig het
stekpanna. Salta.


4. Lägg salladen i musselskalen och
placera en nyhalstrad mussla i varje skal.
Ringla över dressingen och strö över furikake.
Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Vin till nötkött?

När du skall välja vin till nötkött skall du tänka på om köttet är magert eller av fetare slag, alltså samma tumregel som när du väljer vin till fisk. Det beror som alltid även på hur köttet är tillagat och vad som serveraras till. När man pratar om fetare nöttkött menar man t ex entrecote eller

Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Rödvinsrisotto med rucola

Krämig risotto som får sin smak av rött vin som därför även är den perfekta drycken till denna rätt.