Sotad pilgrimsmussla

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

En elegant förrätt där pilgrimsmusslan får sällskap av fina japanska smaker. Matcha med ett gott mousserande vin som Tommasi Perla Appassionato.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindblad
Utskrift
Ingredienser
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk olja och salt
  • Misodressing
  • 1 msk ljus miso
  • 1 tsk limejuice
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk mirin (sött risvin)
  • 4 msk rapsolja
  • Sallad
  • 150 g rättika
    1 näve blandade späda salladsblad
  • 1 dl rödbetsgroddar
  • 2 tsk furikake-mix (japansk fröblandning)
Tips 

Tommasi Perla Appassionato!

Gör så här

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda miso med limejuice, risvinäger
och mirin. Vispa ned sesamolja och rapsolja
i en tunn stråle.


2. Finstrimla rättikan och blanda med
sallad och rödbetsskott.
3. Torka musslorna med hushållspapper.
Pensla musslorna med oljan och stek dem
i någon minut på varje sida i en riktig het
stekpanna. Salta.


4. Lägg salladen i musselskalen och
placera en nyhalstrad mussla i varje skal.
Ringla över dressingen och strö över furikake.
Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Torrt, smakfullt vin till räkor?

Hej! Jag bor på västkusten och äter ofta färska räkor, men saknar ett riktigt gott vin att dricka till. Jag gillar inte vita viner med för mycket ”smörighet”. Har ni något tips på ett runt och fylligt vitt vin runt hundralappen, som samtidigt är torrt och utan ekfatstoner? Marianne Oskarsson,