Sötpotatisrårakor med löjrom

En svensk klassiker och perfekt aptitretare

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 stor sötpotatis eller 2 små
1 ägg
1 tsk salt
smör
löjrom ca 80 gr
I burk creme fraiche, 2 dl
1 citron (skal fint rivet)
dill för garnering

Tips 

Det går lika bra att använda "vanlig" potatis istället för sötpotatis. 

Gör så här

1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på ett rivjärn.

2. Krama ur vätska ur potatisen. Blanda potatisen, ägget och salt till en jämn smet. Värm ett plättlägg och lägg i rikligt med smör.

3. Stek sötpotatisen så den blir krispig.

4. Servera med en klick creme fraiche och löjrom. Garnera med rivet citronskal.

Mer på grapevine.se

Restips: Frankrikes lustfyllda Languedoc

Pittoreska byar, spännande städer, långsträckta sandstränder, underbara viner, ostron och ratatouille. Glöm Rivieran – nu är det sydfranska Languedoc som gäller. Här ger vi en ”appetizer” på den välsmakande regionen.

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten