Sötpotatisrårakor med löjrom

En svensk klassiker och perfekt aptitretare

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 stor sötpotatis eller 2 små
1 ägg
1 tsk salt
smör
löjrom ca 80 gr
I burk creme fraiche, 2 dl
1 citron (skal fint rivet)
dill för garnering

Tips 

Det går lika bra att använda "vanlig" potatis istället för sötpotatis. 

Gör så här

1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på ett rivjärn.

2. Krama ur vätska ur potatisen. Blanda potatisen, ägget och salt till en jämn smet. Värm ett plättlägg och lägg i rikligt med smör.

3. Stek sötpotatisen så den blir krispig.

4. Servera med en klick creme fraiche och löjrom. Garnera med rivet citronskal.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: 3 pizzerior värda ett besök

Vi tipsar dig om tre heta pizzerior från norr till söder, som samtliga vann pris i Pizza-SM 2015.

Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Mjölkchokladterrin på mandelbotten

Himmelsk mjölkchokladterrin med sorbet på svenska havtornsbär och marshmallows, blir en söt avslutning på middagen.