Sötpotatisrårakor med löjrom

En svensk klassiker och perfekt aptitretare

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 stor sötpotatis eller 2 små
1 ägg
1 tsk salt
smör
löjrom ca 80 gr
I burk creme fraiche, 2 dl
1 citron (skal fint rivet)
dill för garnering

Tips 

Det går lika bra att använda "vanlig" potatis istället för sötpotatis. 

Gör så här

1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på ett rivjärn.

2. Krama ur vätska ur potatisen. Blanda potatisen, ägget och salt till en jämn smet. Värm ett plättlägg och lägg i rikligt med smör.

3. Stek sötpotatisen så den blir krispig.

4. Servera med en klick creme fraiche och löjrom. Garnera med rivet citronskal.

Mer på grapevine.se

Vin till nötkött?

När du skall välja vin till nötkött skall du tänka på om köttet är magert eller av fetare slag, alltså samma tumregel som när du väljer vin till fisk. Det beror som alltid även på hur köttet är tillagat och vad som serveraras till. När man pratar om fetare nöttkött menar man t ex entrecote eller

Rödrissallad med rödbetor, tofu och örtolja

Ett magiskt veganskt recept hämtat ur Therese Elgquists färgsprakande kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta). Rödriset har en fyllig, lite nötig smak och behöver koka i minst 40 minuter.