Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Ett härligt recept från kändiskocken Mattias Larsson. Få ingredienser och härliga rena smaker– precis som en primi piatti-pasta ska vara.

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

300 g färsk spaghetti
300 g valfri svamp
200 g blomkål (utan blad och stam)
12 salviablad
60 g parmesanost
olivolja, salt och smör

Gör så här

1. Ansa svampen och skär den i önskad
storlek. Plocka små fi na buketter av
blomkålen och riv osten.

2. Värm en stekpanna till medelhög
temperatur och stek salviabladen i smör
ca 3–4 minuter tills de är frasiga.

3. Koka upp rejält med saltat vatten. Koka pastan al dente ca 2 minuter och
häll av den direkt.

4. Stek svampen i olja tills den blivit lätt
brynt. Tillsätt blomkålen och stek i ca
2 minuter. Vänd ner spaghettin och
smaka av med salt.

5. Riv över osten och lägg på de
EKO smörstekta salviabladen.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Lakritspraliner med Dulcey- choklad

För att göra pralinerna behöver du en pralinform i silikon. Har du ingen sådan kan du använda lakritstryffeln som en topping på till exempel en chokladkladdkaka.