Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Ett härligt recept från kändiskocken Mattias Larsson. Få ingredienser och härliga rena smaker– precis som en primi piatti-pasta ska vara.

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

300 g färsk spaghetti
300 g valfri svamp
200 g blomkål (utan blad och stam)
12 salviablad
60 g parmesanost
olivolja, salt och smör

Gör så här

1. Ansa svampen och skär den i önskad
storlek. Plocka små fi na buketter av
blomkålen och riv osten.

2. Värm en stekpanna till medelhög
temperatur och stek salviabladen i smör
ca 3–4 minuter tills de är frasiga.

3. Koka upp rejält med saltat vatten. Koka pastan al dente ca 2 minuter och
häll av den direkt.

4. Stek svampen i olja tills den blivit lätt
brynt. Tillsätt blomkålen och stek i ca
2 minuter. Vänd ner spaghettin och
smaka av med salt.

5. Riv över osten och lägg på de
EKO smörstekta salviabladen.

Mer på grapevine.se

J.P Ramos får fin utmärkelse för hållbarhetsarbete

Vingården DUORUM VINHOS, som är en del av JOÃO PORTUGAL RAMOS VINHOS, fick nyligen utmärkelsen ”bästa europeiska hållbarhetsarbetet inom jordbruk”. Grattis säger vi på Grapevine.se !

Il Frappato di Santa Tresa Organic

Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns karaktäristiska vulkanjord. Ett torrt fruktigt mousserande med toner av citrus och med en oemotståndlig livlig mousse.

Avokadosallad

En härlig sallad där nötterna ger crunch och honungen god sötma. Passar som en grön inledning på en middag, som tillbehör eller hälsosam huvudrätt!