Spaghetti med svamp, blomkål samt smörstekt salvia och parmesan

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Ett härligt recept från kändiskocken Mattias Larsson. Få ingredienser och härliga rena smaker– precis som en primi piatti-pasta ska vara.

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

300 g färsk spaghetti
300 g valfri svamp
200 g blomkål (utan blad och stam)
12 salviablad
60 g parmesanost
olivolja, salt och smör

Gör så här

1. Ansa svampen och skär den i önskad
storlek. Plocka små fi na buketter av
blomkålen och riv osten.

2. Värm en stekpanna till medelhög
temperatur och stek salviabladen i smör
ca 3–4 minuter tills de är frasiga.

3. Koka upp rejält med saltat vatten. Koka pastan al dente ca 2 minuter och
häll av den direkt.

4. Stek svampen i olja tills den blivit lätt
brynt. Tillsätt blomkålen och stek i ca
2 minuter. Vänd ner spaghettin och
smaka av med salt.

5. Riv över osten och lägg på de
EKO smörstekta salviabladen.

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

Angostura Cask No.1 3rd Edition

Tredje limiterade upplagan i Cask Collection serien!

Friterade räkbollar serverade med koriander och het sesamdipp

Frasiga räkbollar med sesamdipp är ett trevligt tilltugg till fördrinken.