Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.

Utskrift
Ingredienser

2 dl matvete
200 g rödbetor
2 spetspaprikor (burk el färska)
4 dl frusna bondbönor
200 g vaxbönor i blandade färger
olivolja
hackad vitlök
100 g blandade tomater delade
på hälften i olika färger
150 g spenat

Fetaostkräm:
100 g feta
2 dl lätt creme fraiche
1 dl basilika

Gör så här

1. Koka matveten enligt anvisning på paketet.

2. Koka rödbetorna och skala och dela dem.

3. Grilla och skala paprikorna. Dela dem på längden.

4. Stek bondbönor och vaxbönor tillsammans med olivolja och hackad vitlök.

5. Fördela matvete, spenat och tomater på ett fat. Lägg över rödbetor, paprika och böner. Rör lite försiktigt.

6. Kör creme fraiche, basilika och fetaost i en mixer eller matberedare. Servera till salladen.

Mer på grapevine.se

Trendspan: app-titligt

Allt mer sköts med mobilen. Restaurangen Pinchos har tagit fasta på utvecklingen och låter sina gäster boka bord, beställa och betala genom en app. När maten är färdig får gästen ett meddelande i mobilen och maten hämtas i en lucka. Rätterna på Pinchos är från världens alla kök och serveras i

OPIHR Oriental Spiced Gin

London Dry Gin med smak av Orienten

Tapas grillade musslor

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén