Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.

Utskrift
Ingredienser

2 dl matvete
200 g rödbetor
2 spetspaprikor (burk el färska)
4 dl frusna bondbönor
200 g vaxbönor i blandade färger
olivolja
hackad vitlök
100 g blandade tomater delade
på hälften i olika färger
150 g spenat

Fetaostkräm:
100 g feta
2 dl lätt creme fraiche
1 dl basilika

Gör så här

1. Koka matveten enligt anvisning på paketet.

2. Koka rödbetorna och skala och dela dem.

3. Grilla och skala paprikorna. Dela dem på längden.

4. Stek bondbönor och vaxbönor tillsammans med olivolja och hackad vitlök.

5. Fördela matvete, spenat och tomater på ett fat. Lägg över rödbetor, paprika och böner. Rör lite försiktigt.

6. Kör creme fraiche, basilika och fetaost i en mixer eller matberedare. Servera till salladen.

Mer på grapevine.se

Färskt vårnummer ute nu!

Nu är 2016 års första nummer här av vårt magasin Grapevine.se. I detta nummer bjuds du bland annat på fräscha gröna vårrecept, ett resereportage om fantastiska vackra Verona, en intervju med Linus Larsson; vinnare av hela Sverige bakar. Han bjuder även på härliga bakverk-recept. Detta och mycket

Salviakyckling med citrustoner

Räddaren i nöden kanske man kan kalla denna fina salviakyckling? Salvia kommer från latinets salvare, som betyder "rädda", eller "frälsa". Salvians urgamla användningsområde har varit som medicinalväxt, men idag frossar vi i salvia för den fantastiska smakens skull.