Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.

Utskrift
Ingredienser

2 dl matvete
200 g rödbetor
2 spetspaprikor (burk el färska)
4 dl frusna bondbönor
200 g vaxbönor i blandade färger
olivolja
hackad vitlök
100 g blandade tomater delade
på hälften i olika färger
150 g spenat

Fetaostkräm:
100 g feta
2 dl lätt creme fraiche
1 dl basilika

Gör så här

1. Koka matveten enligt anvisning på paketet.

2. Koka rödbetorna och skala och dela dem.

3. Grilla och skala paprikorna. Dela dem på längden.

4. Stek bondbönor och vaxbönor tillsammans med olivolja och hackad vitlök.

5. Fördela matvete, spenat och tomater på ett fat. Lägg över rödbetor, paprika och böner. Rör lite försiktigt.

6. Kör creme fraiche, basilika och fetaost i en mixer eller matberedare. Servera till salladen.

Mer på grapevine.se

Förgyll med bubbel

Mousserande vin är en solklar stämningshöjare, så varför inte börja festen med bubbel? Här tipsar vi om några favoriter för olika smaker och plånböcker. Vi bjuder också på tre fina smårätter – budget, mellan och lyx, som trivs i bubblande sällskap. Mousserande vin görs i många stilar och länder,
Ny

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Ansjovissnurra

Goda små tilltugg till fördrinken.