Spenat och bönsallad med fetaostkräm

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Frossa i en härligt matig sallad gjord på matvete, spenat, bönor, tomater, rödbetor, paprika smaksatt med färsk vitlök.

Utskrift
Ingredienser

2 dl matvete
200 g rödbetor
2 spetspaprikor (burk el färska)
4 dl frusna bondbönor
200 g vaxbönor i blandade färger
olivolja
hackad vitlök
100 g blandade tomater delade
på hälften i olika färger
150 g spenat

Fetaostkräm:
100 g feta
2 dl lätt creme fraiche
1 dl basilika

Gör så här

1. Koka matveten enligt anvisning på paketet.

2. Koka rödbetorna och skala och dela dem.

3. Grilla och skala paprikorna. Dela dem på längden.

4. Stek bondbönor och vaxbönor tillsammans med olivolja och hackad vitlök.

5. Fördela matvete, spenat och tomater på ett fat. Lägg över rödbetor, paprika och böner. Rör lite försiktigt.

6. Kör creme fraiche, basilika och fetaost i en mixer eller matberedare. Servera till salladen.

Mer på grapevine.se

Vin till fläskkött?

Fläskkött har en mjuk smak som är enkel att kombinera till vin, men som alltid beror det på ingredienserna i maträtten eller tillbehören. Är kryddningen smakrik passar ett mustigt vin, t ex Le Verdier Côtes du Rhône Villages eller Lyngrove Shiraz . Till klassikern fläskfilé med potatis och gräddsås

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Salsiccia med mustig tomatsås

Rustik och mustig rätt med italiensk salsiccia.