Spenatsallad med yoghurt

Antal 
4

Krämig frisk spenatröra som passar perfekt att servera till  grillade kötträtter. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.

Recept: Shahrzads kokbok
Utskrift
Ingredienser

400 g färsk spenat (eller 1 paket fryst bladspenat)
Olivolja
5-6 skalade vitlöksklyftor
Salt och vitpeppar
Ev. ½ tsk malen kanel (kan uteslutas)
Ca ½ liter naturell yoghurt

Gör så här
  1. Rensa spenaten från grova stjälkar, skölj och låt rinna av i durkslag. Klappa den torr i en handduk och skär den i bitar.
  2. Värm lite olja i en stekpanna och fräs hastigt spenaten med 1-2 hackade vitlöksklyftor; bara 1-2 minuter medan du vänder den hela tiden.
  3. Häll över spenaten i en skål, pressa över färsk vitlök och häll på den kalla yoghurten.
  4. Vänd ihop spenat, yoghurt och vitlök och krydda med salt och peppar. Smaksätter ev med lite kanel. Du kan också sikta över lite kanel vid serveringen.
  5. Servera som en frisk sallad, gärna till grillade kötträtter.

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Pasta Alfredo

En enkel pastarätt med parmesanost, smör och grädde som grund. Har fått sitt namn från Restaurang Alfredo i Rom där den var en av deras klassiker.