Stekta fikon med honungsrostade nötter & mascarponemousse

Tid 
30 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

En fulländad italiensk efterrätt som garanterat kommer att imponera på middagsgästerna, signerad kändiskocken Mattias Larsson

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

4 fikon
2 msk strösocker
1 msk rosmarin, finhackad
smör
100 g blandade nötter
2 msk flytande honung

Mascarponemousse:
70 g mascarponeost
1 msk florsocker
½ dl vispgrädde

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°C. Blanda
nötterna och honungen och lägg i en
ugnsfast form. Ugnsbaka nötterna
ca 10 minuter och rör om med jämna
mellanrum. Låt nötterna svalna.

2. Lägg ner samtliga ingredienser
till mascarponeostmoussen i en
bunke. Vispa alltsammans med en
elvisp till en luftig mousse.

3. Värm en stekpanna till medelhög
temperatur. Skär fikonen i ½ cm
tjocka skivor och stek dem i smör
och socker, ca 1 minut på varje sida.
Strö över rosmarinen och fördela
skivorna på fyra assietter.

4. Strö de rostade nötterna över
fikonen och toppa med moussen.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.