Stekta fikon med honungsrostade nötter & mascarponemousse

Tid 
30 Minuter
Antal 
4
Ugn 
200°

En fulländad italiensk efterrätt som garanterat kommer att imponera på middagsgästerna, signerad kändiskocken Mattias Larsson

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

4 fikon
2 msk strösocker
1 msk rosmarin, finhackad
smör
100 g blandade nötter
2 msk flytande honung

Mascarponemousse:
70 g mascarponeost
1 msk florsocker
½ dl vispgrädde

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°C. Blanda
nötterna och honungen och lägg i en
ugnsfast form. Ugnsbaka nötterna
ca 10 minuter och rör om med jämna
mellanrum. Låt nötterna svalna.

2. Lägg ner samtliga ingredienser
till mascarponeostmoussen i en
bunke. Vispa alltsammans med en
elvisp till en luftig mousse.

3. Värm en stekpanna till medelhög
temperatur. Skär fikonen i ½ cm
tjocka skivor och stek dem i smör
och socker, ca 1 minut på varje sida.
Strö över rosmarinen och fördela
skivorna på fyra assietter.

4. Strö de rostade nötterna över
fikonen och toppa med moussen.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ

Pizza rossa e bianca

Pizza med prosciutto och mozzarella

4 pizzor

1 pizzadeg för 4 pizzor