Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 burk kalamataoliver, ca 290 g
1 vitlöksklyfta
1 ekologisk citron
2 msk örter, valfria, hackade
olivolja till stekning

Gör så här
  1. Häll av oliverna i en sil.
  2. Hacka vitlöken.
  3. Tvätta och finriv skalet från citronen.
  4. Hetta upp oljan och stek oliverna med vitlöken i 10 min eller tills de blir lite skrynkliga.
  5. Rör i citronskalet samt örterna och servera till en drink eller ett glas vin.

Mer på grapevine.se

Med vin i blodådrorna

João Maria Portugal Ramos , son till den legendariske portugisiska vinmakaren João Portugal Ramos, bär inte bara i stort sett samma namn som sin far, han har också valt samma yrke som sin pappa.

Angostura Aromatic Bitter

Barens salt & peppar!

Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.