Surdegsbröd med avokado, koriander och getost

Tid 
15 Minuter
Antal 
4

En fräsch och lyxig toast gjord på surdegsbröd med koriander, citron och mjuk bredbar getost. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
4 skivor bredbar getost (mjuk)
2 mogna avokados
rivet skal från en citron
1-2 tsk citronsaft
1-2 msk olivolja
salt och peppar

Tips 

För dig som inte gillar getost, byt ut mot annan mjuk ost som t ex keso eller färskost (Philadelphia).

Gör så här

1. Gnid in brödet i olivolja och stör över lite salt.

2. Stek i torr panna tills det får fin färg. Lägg brödet på en tallrik.

3. Bred ut getosten jämnt över hela brödet.

4. Skär avokadon i tunna skivor och lägg en halv avokado på varje bröd.

5. Pressa över citronsaft och riv skal från citron. Fördela koriander. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Sveriges Mästerkock 2016

Mat är det bästa hon vet. Hon tänker alltid på mat, drömmer till och med om tjusiga uppläggningar, men till vardags driver hon en klädbutik i Uppsala. Här berättar Catarina König om sin passion och hur hon blev Sveriges Mästerkock 2016. Intresset för mat började gro redan som barn. Catarinas mamma

B By Black Tower

Nylansering i ordinarie sortiment!

Hummer och Pilgrimsmussla

Serverad med sötpotatisfritters, jalapeñodipp och citrussallad.