Tapas grillade musslor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
175°

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg musslor
1 burk taco sauce
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl panko (ströbröd)
1 kruka persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill 175 grader.

2.Koka musslorna i några minuter så de alla öppnar sig.

3.Fördela de öppna musslorna på en plåt, använd bara den halvan med mussla i.

4. Fräs 1-2 vitlöksklyfor i lite olja. Häll på burken med Tacosås. Låt svalna. Blanda 1 dl panko med finhackad persilja.

5. Fördela Tacoröran jämnt över alla musselskalen. Använd gärna en tesked. Häll på ströbrödsröran. Ställ in musslorna i ugnen ca 10 eller tills ströbrödet tar lite färg. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Bartips: 3 bra barer att besöka

1. Pharmarium, Stortorget, Stockholm 2. Lilla & Stora Örebro, Köpmangatan 3. Kollobaren, Kyrkogatan, Jönköping

Duorum Vintage Port

Ett komplext och fylligt portvin

Färska asiatiska rullar

Supergoda rullar med sparris, bacon, mango, ruccola och härlig sesamdressing.