Tapas grillade musslor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
175°

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg musslor
1 burk taco sauce
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl panko (ströbröd)
1 kruka persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill 175 grader.

2.Koka musslorna i några minuter så de alla öppnar sig.

3.Fördela de öppna musslorna på en plåt, använd bara den halvan med mussla i.

4. Fräs 1-2 vitlöksklyfor i lite olja. Häll på burken med Tacosås. Låt svalna. Blanda 1 dl panko med finhackad persilja.

5. Fördela Tacoröran jämnt över alla musselskalen. Använd gärna en tesked. Häll på ströbrödsröran. Ställ in musslorna i ugnen ca 10 eller tills ströbrödet tar lite färg. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Smakgeni

Mathias Dahlgren har alltid gått sin egen väg och han har ofta varit före sin tid. Något som har tagit honom till kockeliten. För drygt ett år sedan gjorde han om sin fine dining-restaurang till grönsakstempel. Vi frågade varför han bytte spår? Mathias Dahlgren är Sveriges genom tiderna mest

Drinktilltugg

Fem olika aptitretare inspirerade av världens smaker