Tapas grillade musslor

Tid 
20 Minuter
Antal 
4
Ugn 
175°

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg musslor
1 burk taco sauce
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl panko (ströbröd)
1 kruka persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill 175 grader.

2.Koka musslorna i några minuter så de alla öppnar sig.

3.Fördela de öppna musslorna på en plåt, använd bara den halvan med mussla i.

4. Fräs 1-2 vitlöksklyfor i lite olja. Häll på burken med Tacosås. Låt svalna. Blanda 1 dl panko med finhackad persilja.

5. Fördela Tacoröran jämnt över alla musselskalen. Använd gärna en tesked. Häll på ströbrödsröran. Ställ in musslorna i ugnen ca 10 eller tills ströbrödet tar lite färg. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Tre sorters sill

Tre sorters sill komponerade av matkreatören Carline Dafgård Widnersson; sill med smörgåskrasse & forellrom, anjovis-, orökt kaviar och gräslökssill, samt fänkål och ingefära.