Tapas scampi med vitlök och citron

Tid 
10 Minuter
Antal 
4

En klassiker för alla tapasälskare! 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr scampi (MSC märkt)
2 vitlöksklyftor (pressad)
½ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
3 citroner
1 kruka persilja
2 msk smör

Gör så här

1. Fräs vitlöken i smör så att den blir mjuk.

2. Tillsätt scampi, vatten och vitvinsvinäger. Låt småkoka i 2-4 minuter så att scampin blir fast i köttet.

3. Ta ur scampin ur såsen när den känns färdig och lägg åt sidan.

4. Pressa saften ur 2 citroner och häll i i såsen. Hacka persiljan och fördela hälften i såsen.

5. Häll såsen över scampin och servera med citron och resten av persiljan.

Mer på grapevine.se

Ge bort ett vin i present? En baggis!

Känner du igen dig när du på väg hem på middag till dina vänner letar upp en lagom använd vinpåse för att transportera din flaska i? Du funderar och försöker minnas om det faktiskt är så att du fått den guldiga påsen av just familjen Andersson som du nu ska till. Varför skämmas för att återanvända

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Tom Collins of Finland

Börja middagen med en finsk variant av den anrika långdrinken Tom Collins. Friskt sötsurt och gott!