Tapas scampi med vitlök och citron

Tid 
10 Minuter
Antal 
4

En klassiker för alla tapasälskare! 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr scampi (MSC märkt)
2 vitlöksklyftor (pressad)
½ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
3 citroner
1 kruka persilja
2 msk smör

Gör så här

1. Fräs vitlöken i smör så att den blir mjuk.

2. Tillsätt scampi, vatten och vitvinsvinäger. Låt småkoka i 2-4 minuter så att scampin blir fast i köttet.

3. Ta ur scampin ur såsen när den känns färdig och lägg åt sidan.

4. Pressa saften ur 2 citroner och häll i i såsen. Hacka persiljan och fördela hälften i såsen.

5. Häll såsen över scampin och servera med citron och resten av persiljan.

Mer på grapevine.se

J.P Ramos får fin utmärkelse för hållbarhetsarbete

Vingården DUORUM VINHOS, som är en del av JOÃO PORTUGAL RAMOS VINHOS, fick nyligen utmärkelsen ”bästa europeiska hållbarhetsarbetet inom jordbruk”. Grattis säger vi på Grapevine.se !

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Ljummen ost med tryffelnötter

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.