Tapas scampi med vitlök och citron

Tid 
10 Minuter
Antal 
4

En klassiker för alla tapasälskare! 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr scampi (MSC märkt)
2 vitlöksklyftor (pressad)
½ dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
3 citroner
1 kruka persilja
2 msk smör

Gör så här

1. Fräs vitlöken i smör så att den blir mjuk.

2. Tillsätt scampi, vatten och vitvinsvinäger. Låt småkoka i 2-4 minuter så att scampin blir fast i köttet.

3. Ta ur scampin ur såsen när den känns färdig och lägg åt sidan.

4. Pressa saften ur 2 citroner och häll i i såsen. Hacka persiljan och fördela hälften i såsen.

5. Häll såsen över scampin och servera med citron och resten av persiljan.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Stekt hälleflundrafilé med svamprisotto

Hälleflundra kan nog vara den lyxigaste fisken av alla. Här serverad med krämig risotto, picklade rotfrukter och små salta chips av parmaskinka.