Tom the melon guy

Utskrift
Ingredienser

1 glas

45 ml Tom of Finland
35 ml vattenmelon- och champagnecordial
30 ml citronjuice
2 stänk Angostura Orange Bitters
1 äggvita

Gör så här

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka hårt utan is.
Addera rikligt med is och skaka igen tills kallt.
Sila upp i ett coupette glas och garnera med vattenmelonskiva.

VATTENMELON- OCH CHAMPAGNECORDIAL
Räcker till 4-5 drinkar

Blanda 200 g vattenmelon i bitar med 240 ml vitt socker, 3 nypor salt och 240 ml mousserande vin, exem-pelvis Myth Sparkling eller överbliven
Champagne i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt stå i 10 minuter. Sila av.
Låt svalna och förvara därefter i kylskåp.

 

Mer på grapevine.se

Portugals skafferi

Böljande kullar och pittoreska byar – Portugals största region fängslar verkligen. Alentejo är omtalat för sina goda viner och sitt rustika kök, men känns trots detta oförtjänt bortglömt. Följ med på en resa till Portugals hemliga skafferi. Vi är bara en och halv timme öster om Lissabon, ändå känns

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Grillad hälleflundra med papas con mojo rojo

En fantastisk rätt där vi lånat tillbehören från den kanariska gastronomin. Potatisen är kokt i rejält saltat vatten och såsen har rondör och sting på samma gång. Välj små delikatesspotatisar, färskpotatis har för tunt skal. Den underbara såsen passar även till grillat kött. Då det fortfarande är kyligt att grilla ute, går det lika bra att grilla fisken på galler i ugn, eller steka i grillpanna!