Tom the melon guy

Utskrift
Ingredienser

1 glas

45 ml Tom of Finland
35 ml vattenmelon- och champagnecordial
30 ml citronjuice
2 stänk Angostura Orange Bitters
1 äggvita

Gör så här

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka hårt utan is.
Addera rikligt med is och skaka igen tills kallt.
Sila upp i ett coupette glas och garnera med vattenmelonskiva.

VATTENMELON- OCH CHAMPAGNECORDIAL
Räcker till 4-5 drinkar

Blanda 200 g vattenmelon i bitar med 240 ml vitt socker, 3 nypor salt och 240 ml mousserande vin, exem-pelvis Myth Sparkling eller överbliven
Champagne i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt stå i 10 minuter. Sila av.
Låt svalna och förvara därefter i kylskåp.

 

Mer på grapevine.se

Eldsjälen Johan Åkerberg

Han har rest mycket, är extremt nyfiken och har ätit det mesta – till och med levande bläckfisk. Vi träffade den modige och entusiastiske kocken Johan Åkerberg och pratade om sydkoreansk mat, bulgariska musslor och om den heta trenden att röka mat.

Tomatsallad med mozarella

En färgsprakande sallad gjord på tomater i blandade färger, granatäpple och mozzarella.