Tomatsallad med senapsvinägrett

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g tomater, gärna olika sorter och färger
  • 3 dl sherryvinäger
  • 10 g salt
  • 10 g socker
  • 5 dl dijonsenap
  • 5 dl olivolja
  • 2 silverlökar
Gör så här

Blanda sherryvinäger med dijonsenapen, salt, socker och tillsätt oljan droppvis medans du vispar ihop allt till en majonnäs. Skiva silverlöken tunt på en mandolin. Låt dra i kallt vatten i ca 10 minuter. Skärupp dina tomater i grova bitar, häll av vattnet från silverlöken och toppa med tomatsalladen med löken. Häll önskad mängd av senapsvinägretten över tomatsalladen. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Läckert som tilltugg eller förrätt vid festliga tillfällen! Lättlagat, fräscht och gott.