Tomatsallad med senapsvinägrett

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g tomater, gärna olika sorter och färger
  • 3 dl sherryvinäger
  • 10 g salt
  • 10 g socker
  • 5 dl dijonsenap
  • 5 dl olivolja
  • 2 silverlökar
Gör så här

Blanda sherryvinäger med dijonsenapen, salt, socker och tillsätt oljan droppvis medans du vispar ihop allt till en majonnäs. Skiva silverlöken tunt på en mandolin. Låt dra i kallt vatten i ca 10 minuter. Skärupp dina tomater i grova bitar, häll av vattnet från silverlöken och toppa med tomatsalladen med löken. Häll önskad mängd av senapsvinägretten över tomatsalladen. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 1

De kryddar med sprit! Visste du att barskåpet kan tillföra nya smaker i maten och lyfta dina rätter till en ny nivå? Bakom projektet Cooking Distilled och framför kameran står kocken Ludvig Brydolf och regissören Niklas Gunnarsson som delar passionen för mat. Ludvig och Niklas fann varandra när de