Tomatsallad med senapsvinägrett

Antal 
4
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g tomater, gärna olika sorter och färger
  • 0, 3 dl sherryvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 silverlökar
Gör så här

Blanda sherryvinäger med dijonsenapen, salt, socker och tillsätt oljan droppvis medans du vispar ihop allt till en majonnäs. Skiva silverlöken tunt på en mandolin. Låt dra i kallt vatten i ca 10 minuter. Skärupp dina tomater i grova bitar, häll av vattnet från silverlöken och toppa med tomatsalladen med löken. Häll önskad mängd av senapsvinägretten över tomatsalladen. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar.

Mer på grapevine.se

Vin till rökt lax?

Hej sommeliern! Jag har precis inhandlat en röklåda till sommarens alla middagar i trädgården. Premiärrätten kommer att bli varmrökt lax med pressad potatis och en kall romsås. Men nu kommer frågan till er; vad bör jag välja för vin till rök lax? Ulf Karlsson, Helsingborg. Svar: Lax är en tacksam

Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Kalvfärsbiffar

Serverade med kapris, salviacrust, bakade körsbärstomater samt citronmajjo och svensk färskpotatis - mums!