Tommasis gnocchi i ostfondue med färsk tryffel

Utskrift
Ingredienser

För 4 personer

GNOCCHI

400 gram potatis med skal
1 dl mjöl
1 ägg
3 msk finriven parmesan
lite muskot och salt efter smak

OSTFONDUE

150 g tallegio
1 dl vispgrädde
1 msk tryffelolja
1 färsk svart tryffel (går även att ersätta med tryffel på burk eller tryffelkräm)

 
Gör så här

Börja med att göra gnocchi. Koka potatisen i lättsaltat vatten, var noga med att de inte blir överkokta. Kyl ner potatisen genom att skölja den i kallt vatten. Skala potatisen och mosa den. Tillsätt mjöl, ägg och parmesan samt kryddor. Knåda massan så den blir till en mjuk deg och du får en stor boll. Mjöla ett bakbord eller en träskärbräda och dela upp bollen till ett par längre rullar. Skär rullen i små bitar och forma mindre bollar.

Fortsätt sedan med ostfonduen. Hetta upp grädden, och skär osten i mindre bitar. Lägg ner osten i den varma gräd-den och rör om så det blir en slät kräm. Droppa ner tryffeloljan och smaka av med salt och nymald peppar.

Koka upp pastavatten med salt, lägg ner gnocchin. När de flyter upp till ytan är de klara. Häll av pastavattnet och låt gnocchin rinna av. Lägg dem i en skål och servera med fonduesåsen och skivad färsk tryffel.

 

Mer på grapevine.se

Vinnare av boken "52 soppor"

I sista numret av Grapevine.se ( Nr.4 2015) skrev vi om en tävling, där vi delade ut kokboken "52 soppor" av Ylva Bergqvist. Vinnarna med de bästa motiveringarna till varför man ville få denna kokbok är nu utsedda. Grattis säger vi till: Birger Söderqvist, Stockholm Mia Ullestad, Högsäter Hans

Blomkålsris med fräst shiitake och spenat

Den här salladen ,med asiatiska smaker, går riktigt snabbt att blanda ihop eftersom den involverar väldigt lite tillagning. Receptet är hämtat ur Therese Elgquists kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta).