Torsk i foliepaket

Tid 
60 Minuter
Antal 
4 personer

Torsk i paket tillsammans med grönsaker blir magiskt gott och dessutom otroligt saftigt och smakrikt. Gör ett stort paket eller flera små portionspaket.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 g torsk

8 potatisar
1 fänkålshuvud skuret i klyftor.
1 citron, skivad
20 körsbärstomater, delade
250 g sparris
200 g sockerärtor
salt och peppar
2 msk olivolja
0,5 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C eller förbered grillen.

2. Skala potatisen och skiva den tunt.

3. Ta fram ett stort dubbelvikt ark foliepapper. Smörj det med lite olivolja. Forma folien till en skål.

4. Starta med ett tunt lager potatis i botten. Lägg torsken ovanpå, salta och peppra. Fördela citronskivor ovanpå torsken, lägg sedan på sockerärtor, sparris, fänkål och tomater.

5. Häll på vitt vin och matlagningsgrädde. Avsluta med salt och peppar, förslut paketet väl och lägg det i en ugnssäker form. Låt stå i ugnen ca 40 minuter.


Väljer du att grilla kan tillagningstiden bli lite kortare.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Duorum Vintage Port

Ett komplext och fylligt portvin

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.