Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr torskrygg
1 msk finriven pepparot
1 kg handskalade räkor
75 gr smör
½ dl japansk soja

Gör så här

1.Stek torsken i rikligt med smör, salta och peppra.

2.Värm smöret i en kastrull. Det ska börja bubbla men inte ta färg. Ta bort från plattan och blanda ner sojan.

3. Lägg ner räkorna så de får dra i sig smakerna.

4. Lägg upp torsken, garnera med räkor, sojasmöret och garnera med den rivna pepparoten. Servera med kokt potatis.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Lax och skaldjursröra

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas.