Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr torskrygg
1 msk finriven pepparot
1 kg handskalade räkor
75 gr smör
½ dl japansk soja

Gör så här

1.Stek torsken i rikligt med smör, salta och peppra.

2.Värm smöret i en kastrull. Det ska börja bubbla men inte ta färg. Ta bort från plattan och blanda ner sojan.

3. Lägg ner räkorna så de får dra i sig smakerna.

4. Lägg upp torsken, garnera med räkor, sojasmöret och garnera med den rivna pepparoten. Servera med kokt potatis.

Mer på grapevine.se

I vinets värld

Vinprovningar är ett bra och dessutom roligt sätt att lära sig mer om vin. Steg för steg bekantar man sig med olika viner, kommer närmre deras karaktär och lär sig mer om deras ursprung.

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Lammracks med färskpotatisquesadilla

Lammracks blir möra och saftiga av att grillas och trivs mycket bra i sällskap med grillad och lagom het potatisquesadilla.