Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr torskrygg
1 msk finriven pepparot
1 kg handskalade räkor
75 gr smör
½ dl japansk soja

Gör så här

1.Stek torsken i rikligt med smör, salta och peppra.

2.Värm smöret i en kastrull. Det ska börja bubbla men inte ta färg. Ta bort från plattan och blanda ner sojan.

3. Lägg ner räkorna så de får dra i sig smakerna.

4. Lägg upp torsken, garnera med räkor, sojasmöret och garnera med den rivna pepparoten. Servera med kokt potatis.

Mer på grapevine.se

Tid för avec

Svårt att veta vad du skall bjuda på till kaffet? Whisky och cognac är ofta två givna val, men ibland kan det vara kul att prova något nytt som passar bra till just kaffe, choklad och diverse desserter. För alla finsmakare så tipsar vi mer än gärna om följande ädla drycker: Hine Rare VSOP En

Tommasi Le Prunée Merlot

Vin från hjärtat av Valpolicella Classico-regionen