Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 gr torskrygg
1 msk finriven pepparot
1 kg handskalade räkor
75 gr smör
½ dl japansk soja

Gör så här

1.Stek torsken i rikligt med smör, salta och peppra.

2.Värm smöret i en kastrull. Det ska börja bubbla men inte ta färg. Ta bort från plattan och blanda ner sojan.

3. Lägg ner räkorna så de får dra i sig smakerna.

4. Lägg upp torsken, garnera med räkor, sojasmöret och garnera med den rivna pepparoten. Servera med kokt potatis.

Mer på grapevine.se

Guldmedalj till Vila Santa Reserva 2012 box!

Tidningen Allt om Vin har traditionsenligt korat 2015 års bästa viner och för femte året i rad hamnar Vila Santa Reserva box på prispallen i kategorin ”Årets röda box”! Vila Santa tar sitt fjärde guld och Ramos Reserva Box 2013 från samma producent, tar hem silvret.

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Helstekt hjortfilé med blomkålstryffelpuré, sotade rotfrukter och portvinssky

Hjortfilé med delikat mild puré på blomkål med smak av tryffel och portvinssky.