Tranbärssmör

Antal 
6–8 portioner

Grillad entrecôte och ett kraftigt rödvin är en svårslagen kombination. Men hur får man en ny twist på den klassiska köttbiten? Svaret är ett sötsalt kryddsmör som funkar fantastiskt fint till både köttet och vinet.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
1 rödlök, hackad
olivolja
1/2 dl torkade tranbär
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Låt den hackade löken ”svettas” i 2 msk olivolja i en panna ca 20 min utan att den blir bränd. Låt svalna.
  2. Blanda löken med smör, tranbär och salt.
  3. Servera rumsvarmt till nygrillat kött, tillbehör som till exempel klyftpotatis och ett glas kraftigt rödvin.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Baconlindad halloumi

Ett salt och gott litet tilltugg som passar extra bra till en kall öl. Perfekt på festen eller som egengjort snacks till tv-soffan.