Tranbärssmör

Antal 
6–8 portioner

Grillad entrecôte och ett kraftigt rödvin är en svårslagen kombination. Men hur får man en ny twist på den klassiska köttbiten? Svaret är ett sötsalt kryddsmör som funkar fantastiskt fint till både köttet och vinet.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
1 rödlök, hackad
olivolja
1/2 dl torkade tranbär
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Låt den hackade löken ”svettas” i 2 msk olivolja i en panna ca 20 min utan att den blir bränd. Låt svalna.
  2. Blanda löken med smör, tranbär och salt.
  3. Servera rumsvarmt till nygrillat kött, tillbehör som till exempel klyftpotatis och ett glas kraftigt rödvin.

Mer på grapevine.se

Älskade bubblor

Vad är det egentligen för skillnad på olika sorters mousserande vin? Och passar vissa sorter bättre till viss typ av mat? Grapevine guidar dig in i bubblets värld.

Fläskfilé med sötpotatisröra

Gör en variant på den klassiska potatispurén, en färgstark röra med lite sydafrikansk touch av sötpotatis och apelsin.