Tranbärssmör

Antal 
6–8 portioner

Grillad entrecôte och ett kraftigt rödvin är en svårslagen kombination. Men hur får man en ny twist på den klassiska köttbiten? Svaret är ett sötsalt kryddsmör som funkar fantastiskt fint till både köttet och vinet.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
1 rödlök, hackad
olivolja
1/2 dl torkade tranbär
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Låt den hackade löken ”svettas” i 2 msk olivolja i en panna ca 20 min utan att den blir bränd. Låt svalna.
  2. Blanda löken med smör, tranbär och salt.
  3. Servera rumsvarmt till nygrillat kött, tillbehör som till exempel klyftpotatis och ett glas kraftigt rödvin.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Oliver med granatäpple och valnötter

Ett tillbehör eller som en förrätt. Passar till smakrika rätter på kött, grönsaker eller fågel. Receptet är hämtat ur persiska restaurangen Shahrzads kokbok Mammas persiska kök.