Tre sorters sill

Tid 
30 Minuter

Tre sorters sill komponerade av matkreatören Carline Dafgård Widnersson; sill med smörgåskrasse & forellrom, anjovis-, orökt kaviar och gräslökssill, samt fänkål och ingefära.

Bild: Matilda Lindeblad Recept: Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

Sill med smörgåskrasse och forellrom

420 g (1 pkt) inläggningssill, ”5 minuterssill”
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
50 g forellrom
½ dl smörgåskrasse
nymalen svartpeppar 

Anjovis-, orökt kaviar- och gräslökssill

4 hela matjesfiléer (2 paket)
3 dl créme fraiche
3 msk orökt kaviar
6 ansjovisfiléer, fint skurna
½ msk ansjovisspad
½ dl gräslök, fint skuren
nymalen svartpeppar

Fänkål och ingefära

420 g (1 pkt) inläggningssill, ”5-minuterssill
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
3 cm ingefära, skalad och strimlad
2 fänkål med dillen kvar, strimlad

Gör så här

Sill med smörgåskrasse och forellrom

1.Skär sillen i mindre bitar.

2. Rör ihop crème fraiche och majonnäs i en bunke, vänd försiktigt ner sill, rom och krasse. Smaka av med peppar och lägg upp i en burk.

Anjovis-, orökt kaviar- och gräslökssill

1. Skär sillen i mindre bitar.

2. Rör ihop crème fraiche, ansjovisspad och kaviar i en bunke, vänd försiktigt ner sill, anjovis och gräslök. Smaka av med peppar och lägg upp i en burk. 

Fänkål och ingefära

1. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Ta av från värmen och låt svalna helt.

2. Skär sillen i mindre bitar, varva sill, ingefära och fänkål i en burk och slå över lagen.

3. Ställ i kylen i minst 30 minuter innan servering. 


 

Mer på grapevine.se

Vin till asiatisk mat?

Asiatisk mat är som bekant ofta kryddstark och har distinkta smaker; het chili, sötsurt, curry, gurkmeja, kokos, citrongräs m.m. Asien täcker många olika smaker och kök; japanska, indiska, thailändska, kinesiska, vietnamesiska mfl. Därför är det en utmaning att välja vin till just asiatisk mat.

Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2006

Årgångschampagne till ett unikt pris

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

En hel fläskfilé är enkel att grilla och ger utrymme att lägga fokus på hemgjorda tillbehör som sötpotatisstrips och baconlindad majs.