75 recept hittade

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.

Charkis

En ljuvlig smörgåstårta där olika sorters kallskuret får sällskap av en rödbetskräm med tryffel. Perfekt att till exempel servera på mottagningar och större fester.

Vegansk primörbakelse

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin! 

Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Skinksnittar deluxe

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.

Pizza bianco med ostkräm och svamp

Pizza bianco är helt enkelt en pizza utan tomatsås. Här har vi i stället en citrondoftande ostkräm som vi toppat med härlig svamp. Vill du inte göra pizzadeg så brukar man kunna köpa färdig deg på pizzerior.

Rödbetsrisotto med ljummen skördefestsallad

Smakrik och härligt rubinröd – rödbetsrisotto är både gott och effektfullt! Servera tillsammans med en krispig rotfruktssallad och ett glas Smart Dog White och du har en superkombo.

Strawberry Angostura Daiquiri

En alldeles underbar dauquiri med Angostura i huvudrollen.

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd! 

Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Kantarelltoast - Guldläge!

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!

Sötpotatissallad

Rostad sallad med sötpotatis, spenat och fetaost. Smakrik sallad med en lagom het chilidressing. Om du häller
på dressingen medan potatisen är varm får den mer smak.

Rostbiff med ruccola och parmesantäcke

Snabb och enkel rätt på rostbiff, med ruccola och riven parmesan. Passar perfekt på buffén, som tillbehör eller förrätt. 

Färska asiatiska rullar

Supergoda rullar med sparris, bacon, mango, ruccola och härlig sesamdressing.

Mer på grapevine.se

Vadå ekologiskt?

Vad är egentligen ekologiskt vin och är det sant att man får mindre huvudvärk dagen efter om man bara har druckit ekologiskt vin? Vi ställde frågorna till Erika Lundgren , Grapevines miljö- och hållbarhetsexpert, tillika hållbarhetschef på Hermansson & Co. Vad är det för skillnad mellan

Kyrö Napue Rye Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Lax och skaldjursröra

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas.