79 recept hittade

Elotes – varma majskolvar från Mexiko

Makalöst goda och knapriga majskolvar med härligt sting! Lättlagat och njutbart!

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.

Charkis

En ljuvlig smörgåstårta där olika sorters kallskuret får sällskap av en rödbetskräm med tryffel. Perfekt att till exempel servera på mottagningar och större fester.

Vegansk primörbakelse

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin! 

Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Skinksnittar deluxe

Ta skinkmackan till en högre nivå med mycket grönt och krispigt lök-crunch.

Pizza bianco med ostkräm och svamp

Pizza bianco är helt enkelt en pizza utan tomatsås. Här har vi i stället en citrondoftande ostkräm som vi toppat med härlig svamp. Vill du inte göra pizzadeg så brukar man kunna köpa färdig deg på pizzerior.

Rödbetsrisotto med ljummen skördefestsallad

Smakrik och härligt rubinröd – rödbetsrisotto är både gott och effektfullt! Servera tillsammans med en krispig rotfruktssallad och ett glas vitt - och du har en superkombo!

Strawberry Angostura Daiquiri

En alldeles underbar dauquiri med Angostura i huvudrollen.

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd! 

Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Duka upp till skaldjurfest! Den här löjromsdippen blir en given favorit till picknickens alla skaldjur!
Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Mer på grapevine.se

Vin till fläskkött?

Fläskkött har en mjuk smak som är enkel att kombinera till vin, men som alltid beror det på ingredienserna i maträtten eller tillbehören. Är kryddningen smakrik passar ett mustigt vin, t ex Le Verdier Côtes du Rhône Villages eller Lyngrove Shiraz . Till klassikern fläskfilé med potatis och gräddsås

Arc-en-Ciel Grande Réserve

I praktisk 1-litersflaska!

Citronsorbet med bubbel och anisflarn

En mycket enkel men raffinerad dessert. Flarnen lyfter sorbeten till nya höjder och kan göras en dag i förväg.