30 recept hittade

Tarte tatin

Äpple och kanel – en magisk kombination som aldrig blir tråkig. Den här desserten är enkel att göra, och många av ingredienserna finns ofta hemma i skafferiet. Receptet är hämtat ur Erik Hammars kokbok ”Min franska matresa” (Bonnier Fakta).

Glutenfri cheesecake med hallonswirl

Smilla Luuks glutenfria cheesecake uppskattas av alla, oavsett om de är glutenintoleranta eller inte. Kakan är både krämig och lite syrlig och är dessutom vacker som en tavla. Servera gärna kakan med en sval vindrink. Fyll ett stort vinglas med rikligt med is, jordgubbar och färsk mynta. Häll på Black Tower Sparkling Ice och njut. 

Rainbow cake

Kanske världens snyggaste tårta. Att baka en rainbow cake kräver tid, tålamod och gelfärg – har man detta blir tårtan hur bra som helst! Gelfärg går att köpa i vissa hobbybutiker eller på nätet. Vanlig karamellfärg funkar inte eftersom den gör smeten för lös.

Smördegsklädda rominkokta päron

En underbar dessert där de romdoftande och saftiga päronen har gräddats i ett sprött smördegsskal. Efterrätten kan även göras med äpple.

Pavlova med sommarbär

Pavlova med sommarbär passar utmärkt som fika, men är också en ljuvlig avslutning på grillkvällen och då gärna tillsammans med ett glas B by Black Tower. Bakom recept och matchning står Lisa Jildén, Grapevines egna bakverksexpert. 

Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Len chokladmousse, lättsaltade kex och syrliga hallon – kombinationen är magisk!
Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller som mingelsött på festen.

Seg jordgubbskaka med frasig topping

Fikagäster på ingång? Överraska med en somrig och god kaka som både är seg, saftig och knaprig. Och inte minst lättbakad! 

Citronsorbet med bubbel och anisflarn

En mycket enkel men raffinerad dessert. Flarnen lyfter sorbeten till nya höjder och kan göras en dag i förväg.

Catarinatårta

Catarinas vinnartårta från programmet Sveriges mästerkock 2016.

Gino

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.

Smördegsknyten med marinerade jordgubbar

En smarrig och fräsch efterrätt med frasig smördeg, tequilamarinerade jordgubbar och tequila anglaise. Receptet är komponerat av mästerkocken Ludvig Brydolf. 

Rabarberpaj

Smarrig rabarberpaj med hemmagjord vaniljkräm

Moussetårta

Den här tårtan är elegant och stilren, men inte alls så svår som den ser ut. Den blanka glasyren ger tårtan konditorklass. En perfekt vår-och sommartårta med den fräscha smaken av jordgubbs- och limepannacotta som gifter sig fint i munnen med den vita chokladmoussen. Receptet kommer från Linus Johansson, vínnare av "Hela Sverige Bakar".

Salt choklad- och kolapaj

En helt sagolikt god paj med sprött pajskal och sega kolan. Servera gärna med vaniljgrädde eller vaniljglass för att få en underbar brytning mot det salta och söta i pajen.

Vit chokladmousse med passionsfrukt och bär

Fräsch och god efterrätt med smak av jordgubb och passionsfrukt

Mer på grapevine.se

Italiensk själ – chilensk jord

Historien om vinhuset Viña Canepa går tillbaka till 30-talet, men berättelsen börjar egentligen redan 1914. Här berättar vi hur en ung italiensk man blev en av Chiles viktigaste vinproducenter och presenterar ett nytt och gott chilenskt vin. Samma år som första världskriget bröt ut lämnade den 15-

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Charkis

En ljuvlig smörgåstårta där olika sorters kallskuret får sällskap av en rödbetskräm med tryffel. Perfekt att servera på mottagningar och större fester.