62 recept hittade

Elotes – varma majskolvar från Mexiko

Makalöst goda och knapriga majskolvar med härligt sting! Lättlagat och njutbart!

Picanha med grön chimichurri

Den argentinska salsan passar till allt grillat kött men kan också användas som marinad.

Receptet på sin gröna chimichurri fick Henning när han var på en resa i Argentina, men salsan är även vanlig i Uruguay. Varje familj har sitt eget recept på chimichurri.

– Röd chimichurri är också gott, den gör du på samma bas som den gröna men lägger till röda paprikor, spiskummin och rökt paprikapulver. När det kommer till chimichurri finns det inget rätt eller fel, gillar du vitlök – ha i lite extra. Är du svag för hetta, släng ner lite mer chili eller testa att byta ut persiljan mot koriander. Prova dig fram till din favorit! Om du får över av såsen, låten den stå i en burk i kylen. Den håller sig upp till en vecka. Du kan också använda överbliven salsa på rostat bröd eller i en äggröra

Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Underbar smakexplosion i munnen! Du kan äta dem som de är med en god sallad eller servera dem till grillat kött eller kyckling.

Kryddsmör med Angostura och rödlök

Angostura Bitter sätter extra piff på det här härliga smöret som är gott till grillat kött, fågel och grönsaker.

Honungsmarinad med Angostura

Gott att marinera kött eller kyckling eller varför inte aubergine eller portabella-svamp?

Grillad caesarsallad

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Sallad med grillade grönsaker och salsa verde

Så vackert, fräscht gott! Servera på sommarbuffén eller som tillbehör till exempelvis grillad fisk.

Glutenfria tortilla

Glutenfria tortillabröd eller tortillas som du bakar på majsstärkelse och fiberhusk. Gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept är lånat ur "Smilla lagar glutenfritt".

Hasselbackspotatis med romröra

Krispiga tilltugg som passar till ett glas iskall Black Tower Sparkling Ice Rosé.

Laxtartar med sojamajonnäs

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Fluffigt och aromatiska bröd

Ett härligt bröd signerat kändisbagaren Sèbastien Boudet. Brödet passar utmärkt till sallader, omeletter, men är också gott att använda till att suga upp såsen till gäddquenellerna. 

Mer på grapevine.se

Frankofil!

Välkomponerat, okomplicerat och fokus på råvaran. Så lät Erik Hammars vinnarrecept i Sveriges mästerkock. Här berättar han om tävlingen och kärleken till det franska köket.

Angostura 1919

Lagrad premium rom

Tom of Vesper

Pröva något nytt och spännande som cocktail gjort på tre ikoniska ingredienser – Tom of Finland, prisbelönad gin och legendarisk fruktlikör.