Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder! 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Kyckling
4 kycklingfiléer
50 gr riven parmesanost
50 gr Panko eller ströbröd
1 ägg
1 dl mjölk

Grön skön röra
1 dl färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 näve rucolasallad
1 tsk torkad dragon
1 grön chili
1 tsk kapris
2 anjovisfiléer
2 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
salt och peppar efter smak

Tips 

Gott tillbehör till kycklingen och den gröna röran är pasta.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Blanda alla ingredienser till röran i en matberedare eller med mixerstav.

3. Putsa kycklingfiléerna och skär upp dem i småbitar ca 6-8 bitar per filé.

4. Vispa upp ägg och mjölk i en skål.

5. Riv parmesanosten och blanda med panko eller ströbröd.

6. Pensla kycklingbitarna med ägg och mjöl och rulla dem i parmesan och panko/ströbröd.

7. Lägg alla kycklingbitarna på bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter på 175 grader. Titta till kycklingen så att den inte blir bränd. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Servera med den gröna röran

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Möt mr Fresh!

Mr Fresh är den ultimata drinken innan middagen. Den väcker smaklökarna med sin perfekta balans mellan sötma, syra och styrka.