Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder! 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Kyckling
4 kycklingfiléer
50 gr riven parmesanost
50 gr Panko eller ströbröd
1 ägg
1 dl mjölk

Grön skön röra
1 dl färsk persilja
1 kruka färsk basilika
1 näve rucolasallad
1 tsk torkad dragon
1 grön chili
1 tsk kapris
2 anjovisfiléer
2 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
salt och peppar efter smak

Tips 

Gott tillbehör till kycklingen och den gröna röran är pasta.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Blanda alla ingredienser till röran i en matberedare eller med mixerstav.

3. Putsa kycklingfiléerna och skär upp dem i småbitar ca 6-8 bitar per filé.

4. Vispa upp ägg och mjölk i en skål.

5. Riv parmesanosten och blanda med panko eller ströbröd.

6. Pensla kycklingbitarna med ägg och mjöl och rulla dem i parmesan och panko/ströbröd.

7. Lägg alla kycklingbitarna på bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter på 175 grader. Titta till kycklingen så att den inte blir bränd. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Servera med den gröna röran

Mer på grapevine.se

Koll på sockret

Intresset för sockret i det vi äter och dricker är stort i dag. Det finns socker i vin. Men inte särskilt mycket. Utan socker skulle det inte bli något vin. Efter skörden krossas vindruvorna, det socker som finns naturligt i druvmusten reagerar med de lika naturliga jästsvamparna på druvornas skal

Barceló Gran Añejo

Känd sedan länge, ny hos oss! Finns i två storlekar, 35 cl och 70 cl.

Långkokt srirachaglaserad högrev med bakad sötpotatis

Långkoka högrev är varken jobbigt eller avancerat. Långkoket sköter i stort sätt sig själv och du får gott om tid att göra en krämig cole slaw, baka sötpotatis och smaka på det härliga vinet.