Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g tomater i blandade färger
1 buffelmozzarellaost
1 röd chili
1 tsk honung
olivolja
salt
peppar
4 kvistar färsk rosmarin

Tips 

Tomaterna kan serveras som ett trevligt tillbehör till charkuterier.

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

2. Bryt mozzarellan i bitar och blanda med tomaterna.

3. Strimla chilin (kärna ur för mindre hetta) och strö över.

4. Ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg på repad rosmarin.

5. Gratinera i 200 grader i 10-15 min. Servera som tillbehör, gärna till italienska charkuterier.

Mer på grapevine.se

Portugis med passion för vin

Vintillverkning är ett arv han bär med sig sedan generationer. Portugals vinlegendar João Portugal Ramos är fortfarande lika passionerad som när han började sin karriär. I över trettio år har João Portugal Ramos varit känd som en av Portugals främsta vinmakare och en pionjär med ambitionen att

Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Meadowsweet

Den här sommarfräscha drinken med flädersaft, citron och prosecco går snabbt att svänga ihop. Perfekt fördrink som garanterat kommer att göra succé hos gästerna.