Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
200°

Ta vara på de goda tomaterna. I ugnen blir de extra söta.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g tomater i blandade färger
1 buffelmozzarellaost
1 röd chili
1 tsk honung
olivolja
salt
peppar
4 kvistar färsk rosmarin

Tips 

Tomaterna kan serveras som ett trevligt tillbehör till charkuterier.

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

2. Bryt mozzarellan i bitar och blanda med tomaterna.

3. Strimla chilin (kärna ur för mindre hetta) och strö över.

4. Ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg på repad rosmarin.

5. Gratinera i 200 grader i 10-15 min. Servera som tillbehör, gärna till italienska charkuterier.

Mer på grapevine.se

Grilltider

Äntligen är grillsäsongen igång och enligt flera trendrapporter kommer vi att lägga biffen åt sidan i sommar. Vi hakar på trenden och bjuder här på tre härliga grillrecept med fokus på fisk och grönt. Dessutom tipsar vi om vin som gör grillkvällen komplett. Många drar sig för att grilla fisk för

Gino

Här är en somrig variant av Gino toppad med nötströssel och vit chokladkräm. Hacka
ner lite chili om du vill ha hetta.