Underbar löjromsdipp till kräftorna

Antal 
4-6 portioner

Duka upp till skaldjurfest! Den här löjromsdippen blir en given favorit till picknickens alla skaldjur!
Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Löjromsdipp
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk löjrom, ca 80 g
2 tsk pepparrot, riven
3 msk gräslök, hackad
+ 1 msk till dekoration
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till löjromsdippen.
  2. Servera kräftorna med löjromsdipp, gott bröd och ost.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Tarte tatin

Äpple och kanel – en magisk kombination som aldrig blir tråkig. Den här desserten är enkel att göra, och många av ingredienserna finns ofta hemma i skafferiet. Receptet är hämtat ur Erik Hammars kokbok ”Min franska matresa” (Bonnier Fakta).