Underbar löjromsdipp till kräftorna

Antal 
4-6 portioner

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Löjromsdipp
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk löjrom, ca 80 g
2 tsk pepparrot, riven
3 msk gräslök, hackad
+ 1 msk till dekoration
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till löjromsdippen.
  2. Servera kräftorna med löjromsdipp, gott bröd och ost.

Mer på grapevine.se

Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap. BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man

Angostura 1919

Lagrad premium rom

Tre sorters sill

Tre sorters sill komponerade av matkreatören Carline Dafgård Widnersson; sill med smörgåskrasse & forellrom, anjovis-, orökt kaviar och gräslökssill, samt fänkål och ingefära.