Underbar löjromsdipp till kräftorna

Antal 
4-6 portioner

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

Löjromsdipp
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk löjrom, ca 80 g
2 tsk pepparrot, riven
3 msk gräslök, hackad
+ 1 msk till dekoration
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till löjromsdippen.
  2. Servera kräftorna med löjromsdipp, gott bröd och ost.

Mer på grapevine.se

Vårmiddag med nordiska smaker

När det drar ihop sig till påsk och andra vårliga högtider brukar vi duka fram sill. Överraska med en ny variant – matjessillsallad med snaps i form av fatlagrad finsk gin. Bjud sedan på lamm, primörer och ett kryddigt rött vin.

TNT Spiced Sour

Visst kan man dricka cocktails till mat. Som den här syrliga drinken som passar bra till sill och sylta.