Västerbottenpanerade abborrfiléer med sparrissallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Smörstekta abborrfiléer med underbar sparrissallad, ibland är det enkla väldigt gott. 

Recept & bild: Caroline Ericsson
Utskrift
Ingredienser

600 g abborrfiléer

citronpeppar

salt

2 ägg

cirka 2 dl riven västerbottensost

2 dl vetemjöl

Smör

Sallad

2 buntar grön sparris

1/2 dl riven västerbottensost

1 färsk rödlök, finskuren

1/2 citron

kallpressad rapsolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Torka av fisken och krydda med citronpeppar och salt.
 

2. Bryt av ändarna på sparrisen. Koka i 1 min i lättsaltat vatten. Låt svalna i isvatten.

3. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda med 1/2 dl ost, rödlök, rivet citronskal, lite citronsaft och rapsolja. Salta och peppra och blanda runt försiktigt med händerna.

4. Blanda äggen med resten av osten. Häll upp mjöl på ett fat. Vänd fisken i mjöl och sedan i ostblandningen.

5. Stek i smör tills båda sidor får fin färg. Servera nystekta abborrfiléer med sparrissallad.

Mer på grapevine.se

Dryckesprofilen Alf Tumble

Han blev utsedd till Årets Dryckesprofil 2016 och är sommelier, vinskribent och författare, men även dj. Och nu vill han sprida en mindre snobbig vinkultur genom boken ”Vin – så funkar det”. Låt oss börja från början. Alf har alltid gillat att skriva, utbildade sig till copywriter i tjugoårsåldern

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander, serveras till röda smakrika viner.