Västerbottenpanerade abborrfiléer med sparrissallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Smörstekta abborrfiléer med underbar sparrissallad, ibland är det enkla väldigt gott. 

Recept & bild: Caroline Ericsson
Utskrift
Ingredienser

600 g abborrfiléer

citronpeppar

salt

2 ägg

cirka 2 dl riven västerbottensost

2 dl vetemjöl

Smör

Sallad

2 buntar grön sparris

1/2 dl riven västerbottensost

1 färsk rödlök, finskuren

1/2 citron

kallpressad rapsolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Torka av fisken och krydda med citronpeppar och salt.
 

2. Bryt av ändarna på sparrisen. Koka i 1 min i lättsaltat vatten. Låt svalna i isvatten.

3. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda med 1/2 dl ost, rödlök, rivet citronskal, lite citronsaft och rapsolja. Salta och peppra och blanda runt försiktigt med händerna.

4. Blanda äggen med resten av osten. Häll upp mjöl på ett fat. Vänd fisken i mjöl och sedan i ostblandningen.

5. Stek i smör tills båda sidor får fin färg. Servera nystekta abborrfiléer med sparrissallad.

Mer på grapevine.se

Guldmedalj till Vila Santa Reserva 2012 box!

Tidningen Allt om Vin har traditionsenligt korat 2015 års bästa viner och för femte året i rad hamnar Vila Santa Reserva box på prispallen i kategorin ”Årets röda box”! Vila Santa tar sitt fjärde guld och Ramos Reserva Box 2013 från samma producent, tar hem silvret.

Chipotle chicken fajitas & texas corn salsa

Chipotle är rökt chili som har en tuff och djup smak. Du hittar den i tacohyllan.