Vegansk primörbakelse

Antal 
10 portioner

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin! 

Recept: Haga Tårtcompani & Bageri Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

10 bakelser
1 skivor rotselleri, bakad halvmjuk i ugn
5 färskpotatisar, kokta, kalla och mosade
2 dl havrefraîche
100 g picklad gurka, tärnad
1 rödlök, finhackad
1 citron (skal och saft)
1 kruka gräslök, hackad
2 msk sötstarkt senap, gärna Hovsenap

Pumpakräm
350 g pumpakärnor
ramslök, efter smak
3 dl rapsolja
5 dl havremjölk
salt

Till montering
Surdegsbröd, ett långt bröd (typ levain)
Havrefraîche
Säsongens grönsaker

Gör så här
  1. Tärna rotsellerin och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.

Pumpakräm

  1. Mixa pumpa, olja, salt och ramslök.
  2. Värm upp havremjölken och droppa i medan mixern går runt.

Till montering

  1. Skiva brödet i tre bottnar.
  2. Massera in crème fraîche i alla bottnar. Ju mer desto saftigare!
  3. Montering: Placera en botten på en bricka eller plåt som får plats i kylskåpet.
  4. Bre på hälften av rotselleriröran, lägg på en botten och resten av fyllningen. Plasta tätt och ställ i kyl över natten.
  5. Skär upp tårtan i portionsbitar och stryk på pumpakräm på varje bit.
  6. Dekorera rikligt med säsongens grönsaker och primörer.

Mer på grapevine.se

Välkommen till Grapevine.se

Grapevine.se är en plats för dig som gillar att kombinera god mat och dryck. Här hittar du goda recept, dryckestips, reportage, en stor portion kulinär kunskap och mycket mer. Vi tror att kärleken till smaker blir större ju fler man delar den med. Därför hoppas vi att du hittar inspirationen här på

Mascarponepesto

Pesto med smak av mascarpone och cashewnötter.