Vegansk primörbakelse

Antal 
10 portioner

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin! 

Recept: Haga Tårtcompani & Bageri Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

10 bakelser
1 skivor rotselleri, bakad halvmjuk i ugn
5 färskpotatisar, kokta, kalla och mosade
2 dl havrefraîche
100 g picklad gurka, tärnad
1 rödlök, finhackad
1 citron (skal och saft)
1 kruka gräslök, hackad
2 msk sötstarkt senap, gärna Hovsenap

Pumpakräm
350 g pumpakärnor
ramslök, efter smak
3 dl rapsolja
5 dl havremjölk
salt

Till montering
Surdegsbröd, ett långt bröd (typ levain)
Havrefraîche
Säsongens grönsaker

Gör så här
  1. Tärna rotsellerin och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.

Pumpakräm

  1. Mixa pumpa, olja, salt och ramslök.
  2. Värm upp havremjölken och droppa i medan mixern går runt.

Till montering

  1. Skiva brödet i tre bottnar.
  2. Massera in crème fraîche i alla bottnar. Ju mer desto saftigare!
  3. Montering: Placera en botten på en bricka eller plåt som får plats i kylskåpet.
  4. Bre på hälften av rotselleriröran, lägg på en botten och resten av fyllningen. Plasta tätt och ställ i kyl över natten.
  5. Skär upp tårtan i portionsbitar och stryk på pumpakräm på varje bit.
  6. Dekorera rikligt med säsongens grönsaker och primörer.

Mer på grapevine.se

Ge bort ett vin i present? En baggis!

Känner du igen dig när du på väg hem på middag till dina vänner letar upp en lagom använd vinpåse för att transportera din flaska i? Du funderar och försöker minnas om det faktiskt är så att du fått den guldiga påsen av just familjen Andersson som du nu ska till. Varför skämmas för att återanvända

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Lätt och fräsch kötträtt som passar utmärkt att servera till nyår. Spenat är gott till men vill du ha potatis så passar pommes frites eller ugnspotatis fint. Om du inte har grillpanna kan du steka köttet hastigt.