Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Det nya fredagsmyset! Enkelt, fräscht och gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära
2 finhackade chili
saft av två lime
1,5 msk fisksås
500 g räkor med skal
en näve jordnötter
8 rispapper
salladsblad av huvudsallad
böngroddar
en kruka mynta
en kruka koriander

Dippsås:
1/2 dl råsocker
varmt vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chili
saft av en lime
2 tsk risvinäger
1/2 dl fisksås

Gör så här

Börja med att göra en marinad på schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, limesaft och fisksås. Skala och blanda i räkorna. Ställ i kylskåp.

Gör dippsåsen:

Blanda sockret med det varma vattnet till dess att det är upplöst. Blanda i resten av ingredienserna till såsen. Ställ undan.

Rullar:

1. Hacka jordnötterna och ställ undan.

2. Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten till dess att det är mjukt och följsamt.

3. Lägg på salladsblad, böngroddar, mynta och koriander.

4. Strö över lite hackade jordnötter. Lägg i några räkor.

5. Vik ihop genom att vika insidorna och sedan rulla ihop. Servera med såsen.

Mer på grapevine.se

Världsmästaren Dosa Ivanov är "Bartender of the year"

Nyligen avgjordes den prestigefyllda tävlingen "Bartender of The Year" i World Cocktail Championships. Som värdig vinnare utsågs Dosa Ivanov , Bar Supervisor på Clarion Post Hotel i Göteborg. Läs vår intervju med världsmästaren.

Lammfilé med krämig potatispuré med lagrad prästost

Lättlagad festrätt med härlig smak. Börja med purén. Stek köttet och gör skyn i sista stund. Servera med ett gott rött vin.