Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Det nya fredagsmyset! Enkelt, fräscht och gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära
2 finhackade chili
saft av två lime
1,5 msk fisksås
500 g räkor med skal
en näve jordnötter
8 rispapper
salladsblad av huvudsallad
böngroddar
en kruka mynta
en kruka koriander

Dippsås:
1/2 dl råsocker
varmt vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chili
saft av en lime
2 tsk risvinäger
1/2 dl fisksås

Gör så här

Börja med att göra en marinad på schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, limesaft och fisksås. Skala och blanda i räkorna. Ställ i kylskåp.

Gör dippsåsen:

Blanda sockret med det varma vattnet till dess att det är upplöst. Blanda i resten av ingredienserna till såsen. Ställ undan.

Rullar:

1. Hacka jordnötterna och ställ undan.

2. Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten till dess att det är mjukt och följsamt.

3. Lägg på salladsblad, böngroddar, mynta och koriander.

4. Strö över lite hackade jordnötter. Lägg i några räkor.

5. Vik ihop genom att vika insidorna och sedan rulla ihop. Servera med såsen.

Mer på grapevine.se

Att tillaga kött

Blodröd eller helt genomstekt? Hur du än vill ha ditt kött är innertemperaturen A och O för ett bra resultat. Eftersom en köttbit kan se ut på många olika sätt är det bäst att använda en termometer för att avgöra när köttet är klart. På bilden här ovan kan du se innertemperaturen för entrecôte och

Famille Excellor Biologique

Ekologiskt friskt och fräscht vitt vin

Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Det nya fredagsmyset! Enkelt, fräscht och gott!