Vietnamesiska rispapperrullar med räkor och många fräscha örter

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Det nya fredagsmyset! Enkelt, fräscht och gott!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära
2 finhackade chili
saft av två lime
1,5 msk fisksås
500 g räkor med skal
en näve jordnötter
8 rispapper
salladsblad av huvudsallad
böngroddar
en kruka mynta
en kruka koriander

Dippsås:
1/2 dl råsocker
varmt vatten
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chili
saft av en lime
2 tsk risvinäger
1/2 dl fisksås

Gör så här

Börja med att göra en marinad på schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, limesaft och fisksås. Skala och blanda i räkorna. Ställ i kylskåp.

Gör dippsåsen:

Blanda sockret med det varma vattnet till dess att det är upplöst. Blanda i resten av ingredienserna till såsen. Ställ undan.

Rullar:

1. Hacka jordnötterna och ställ undan.

2. Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten till dess att det är mjukt och följsamt.

3. Lägg på salladsblad, böngroddar, mynta och koriander.

4. Strö över lite hackade jordnötter. Lägg i några räkor.

5. Vik ihop genom att vika insidorna och sedan rulla ihop. Servera med såsen.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

Il Frappato di Santa Tresa Organic

Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns karaktäristiska vulkanjord. Ett torrt fruktigt mousserande med toner av citrus och med en oemotståndlig livlig mousse.

Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.