Vino orangino

Rosa i cocktailglaset

 
Utskrift
Ingredienser

Ingredienser:

1 glas

Sockerlag (räcker till 4-5 drinkar):

6 delar vitt socker

4 delar vatten

Blanda i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Dra av från värmen och låt svalna. Förvara därefter i kylskåp.

120 ml Tommasi Baciorosa Appassionato

40 ml färskpressad blodapelsinjuice

10 ml sockerlag

5 skivade jordgubbar

5 kiwiskivor

 
Gör så här

Förbered sockerlagen. Blanda alla ingredienser i ett vinglas. Addera is och rör om försiktigt.

Mer på grapevine.se

Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap. BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Grillad aubergine med misoglasyr och quinoasallad

En sagolikt god, helvegetarisk måltid med sötsalt misoglaserad aubergine och matig sallad. Aubergine kan också tillagas utan folie i 225° i ugn. Räkna med 40–45 min plus 5 extra min med glasyr.