Vitvinsglögg med Tommasi

Tid 
10 Minuter

Vintrig vitvinsglögg med färsk mynta, honung och rostad svartpeppar. Ljuvligt god!

Recept: Malin Rhodin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

2 dl rörsocker
2,5 dl vatten
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 msk torkad ingefära
1 krm svartpeppar, grovmalen
16 myntablad, hackade
3 tsk honung
5 stänk Angostura Bitter
6 dl Tommasi Adorato Appassionato

Gör så här
  1. Rosta grovmalen svartpeppar i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vatten, kanelstång, kryddnejlikor, ingefära och mynta.
  3. Låt koka i ungefär 10 min. Låt sen kryddbasen vila ett par timmar.
  4. Tillsätt honung och Tommasi Adorato. Hetta upp glöggen och låt den dra ytterligare 30 min. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med skållad mandel.

Mer på grapevine.se

Kan man dricka rött vin till fisk?

Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Bresaola med fikon och mascarpone

Enkel men elegant antipasto att servera som liten förrätt.