Vitvinsglögg med Tommasi

Tid 
10 Minuter

Vintrig vitvinsglögg med färsk mynta, honung och rostad svartpeppar. Ljuvligt god!

Recept: Malin Rhodin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

2 dl rörsocker
2,5 dl vatten
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 msk torkad ingefära
1 krm svartpeppar, grovmalen
16 myntablad, hackade
3 tsk honung
5 stänk Angostura Bitter
6 dl Tommasi Adorato Appassionato

Gör så här
  1. Rosta grovmalen svartpeppar i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vatten, kanelstång, kryddnejlikor, ingefära och mynta.
  3. Låt koka i ungefär 10 min. Låt sen kryddbasen vila ett par timmar.
  4. Tillsätt honung och Tommasi Adorato. Hetta upp glöggen och låt den dra ytterligare 30 min. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med skållad mandel.

Mer på grapevine.se

Vinnare av boken "52 soppor"

I sista numret av Grapevine.se ( Nr.4 2015) skrev vi om en tävling, där vi delade ut kokboken "52 soppor" av Ylva Bergqvist. Vinnarna med de bästa motiveringarna till varför man ville få denna kokbok är nu utsedda. Grattis säger vi till: Birger Söderqvist, Stockholm Mia Ullestad, Högsäter Hans

Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Salt choklad- och kolapaj

En helt sagolikt god paj med sprött pajskal och sega kolan. Servera gärna med vaniljgrädde eller vaniljglass för att få en underbar brytning mot det salta och söta i pajen.