Vitvinsglögg med Tommasi

Tid 
10 Minuter

Vintrig vitvinsglögg med färsk mynta, honung och rostad svartpeppar. Ljuvligt god!

Recept: Malin Rhodin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

2 dl rörsocker
2,5 dl vatten
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 msk torkad ingefära
1 krm svartpeppar, grovmalen
16 myntablad, hackade
3 tsk honung
5 stänk Angostura Bitter
6 dl Tommasi Adorato Appassionato

Gör så här
  1. Rosta grovmalen svartpeppar i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vatten, kanelstång, kryddnejlikor, ingefära och mynta.
  3. Låt koka i ungefär 10 min. Låt sen kryddbasen vila ett par timmar.
  4. Tillsätt honung och Tommasi Adorato. Hetta upp glöggen och låt den dra ytterligare 30 min. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med skållad mandel.

Mer på grapevine.se

Vad innehåller vinet?

Vad innehåller egentligen vin? Vad får man lov att tillsätta och varför finns ingen innehållsdeklaration på vin? Det är frågor vi ibland möter och som är värda att reda ut. För vin är det endast ett begränsat antal tillsatser som är tillåtna att använda och då i reglerad mängd. De flesta ämnena

Bondbönsbruschetta med minimozzarella

Otroligt goda att mumsa på till ett glas vin.