Vitvinsglögg med Tommasi

Tid 
10 Minuter

Vintrig vitvinsglögg med färsk mynta, honung och rostad svartpeppar. Ljuvligt god!

Recept: Malin Rhodin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

2 dl rörsocker
2,5 dl vatten
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 msk torkad ingefära
1 krm svartpeppar, grovmalen
16 myntablad, hackade
3 tsk honung
5 stänk Angostura Bitter
6 dl Tommasi Adorato Appassionato

Gör så här
  1. Rosta grovmalen svartpeppar i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vatten, kanelstång, kryddnejlikor, ingefära och mynta.
  3. Låt koka i ungefär 10 min. Låt sen kryddbasen vila ett par timmar.
  4. Tillsätt honung och Tommasi Adorato. Hetta upp glöggen och låt den dra ytterligare 30 min. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med skållad mandel.

Mer på grapevine.se

Hine Hot Apple

Glögg i all ära, men varma drycker kan vara så mycket mer. Här föreslår vi en het cognacdrink med äppeljuice och kanel. Underbart vid kylslagna höst- och vinterkvällar. 5 cl Hine Rare VSOP Cognac 10 cl äppeljuice 1–2 kanelstång Värm upp äppeljuicen med en bit kanelstång. Ställ det åt sidan och låt

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Tom of Vesper

Pröva något nytt och spännande som cocktail gjort på tre ikoniska ingredienser – Tom of Finland, prisbelönad gin och legendarisk fruktlikör.