Vitvinsglögg med Tommasi

Tid 
10 Minuter

Vintrig vitvinsglögg med färsk mynta, honung och rostad svartpeppar. Ljuvligt god!

Recept: Malin Rhodin Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser

2 dl rörsocker
2,5 dl vatten
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 msk torkad ingefära
1 krm svartpeppar, grovmalen
16 myntablad, hackade
3 tsk honung
5 stänk Angostura Bitter
6 dl Tommasi Adorato Appassionato

Gör så här
  1. Rosta grovmalen svartpeppar i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vatten, kanelstång, kryddnejlikor, ingefära och mynta.
  3. Låt koka i ungefär 10 min. Låt sen kryddbasen vila ett par timmar.
  4. Tillsätt honung och Tommasi Adorato. Hetta upp glöggen och låt den dra ytterligare 30 min. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med skållad mandel.

Mer på grapevine.se

Karibiska bönor

Duane Dove är född på Tobago, men har bott i Stockholm i över 25 år. Han är något så udda som kakaoodlare, men är också chokladtillverkare, rom-expert, sommelier, författare, affärsinnehavare och f.d. krögare. Duane kommer från en multikulturell familj med rötter som förgrenar sig över Europa,

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Bouillabaisse med rouille

Oh la la, fransk matlagningskonst när den är som bäst. Bouillabaisse betyder koka och sänka på franska och mot slutet sänks värmen på grytan, så att fisk och skaldjur behåller sin fina konsistens. ​