Waldorfsallad

Tid 
20 Minuter
Antal 
4

Fräsch klassiker och ett perfekt tillbehör, eller addera protein och skapa en huvudrätt. 

Bild: Matilda Lindeblad Recept: Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

1 dl majonnäs
1 dl yoghurt
1 msk citronjuice
salt och svartpeppar

2 Granny Smith-äpplen
2 selleristjälkar
4 baby gemsallad
1 näve valnötter, grovhackade
½ dl gräslök, finhackad

Gör så här

1.Rör ihop majonnäs, yoghurt och citronjuice i en bunke, smaka av med salt och peppar.

2.Plocka salladen, skiva sellerin tunt och hyvla äpplet tunt, gärna med en mandolin.

3.Arrangera salladen på tallrikar och servera tillsammans med dressingen.

Mer på grapevine.se

Vin till fläskkött?

Fläskkött har en mjuk smak som är enkel att kombinera till vin, men som alltid beror det på ingredienserna i maträtten eller tillbehören. Är kryddningen smakrik passar ett mustigt vin, t ex Le Verdier Côtes du Rhône Villages eller Lyngrove Shiraz . Till klassikern fläskfilé med potatis och gräddsås
Ny

Tommasi Bosco del Gal Custoza

Bianco di Custoza DOC

Mandelpotatisblini

Naggande goda små blinis toppade med löjrom från Vänern, rödlök och citroncrème.