Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple

Tid 
13 Timmar
Antal 
4 personer

Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé, som här får spännande smak av whiskymarinaden.

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor entrecote

Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 tsk mald ingefära
1 msk tomatpure
3-4 msk whisky
Svartpeppar

Fänkålssallad:

2 st fänkål
1 citron (saft och finrivet skal)
3 msk god olivolja
svartpeppar
en näve hackad
persilja
1 dl granatäpple
50 g grovriven parmesan

Gör så här

1. Blanda ihop marinaden.

2. Häll den i en plastpåse och lägg ner köttet.

3. Låt marineras i minst 12 timmar.

4. Riv fänkålen tunt på mandolin, matberedare eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten i 5-10 minuter.

5. Blanda ihop citronskal, -saft, olivolja och svartpeppar.

6. Häll av vattnet från fänkålen och blanda den och persiljan. Toppa med granatäpple och parmesan. Grilla entrecôten efter smak (2-6 minuter) och servera med fänkålssalladen.

Mer på grapevine.se

Eldsjälen Johan Åkerberg

Han har rest mycket, är extremt nyfiken och har ätit det mesta – till och med levande bläckfisk. Vi träffade den modige och entusiastiske kocken Johan Åkerberg och pratade om sydkoreansk mat, bulgariska musslor och om den heta trenden att röka mat.

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten

BLT-sandwich

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.