Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple

Tid 
13 Timmar
Antal 
4 personer

Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé, som här får spännande smak av whiskymarinaden.

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor entrecote

Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 tsk mald ingefära
1 msk tomatpure
3-4 msk whisky
Svartpeppar

Fänkålssallad:

2 st fänkål
1 citron (saft och finrivet skal)
3 msk god olivolja
svartpeppar
en näve hackad
persilja
1 dl granatäpple
50 g grovriven parmesan

Gör så här

1. Blanda ihop marinaden.

2. Häll den i en plastpåse och lägg ner köttet.

3. Låt marineras i minst 12 timmar.

4. Riv fänkålen tunt på mandolin, matberedare eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten i 5-10 minuter.

5. Blanda ihop citronskal, -saft, olivolja och svartpeppar.

6. Häll av vattnet från fänkålen och blanda den och persiljan. Toppa med granatäpple och parmesan. Grilla entrecôten efter smak (2-6 minuter) och servera med fänkålssalladen.

Mer på grapevine.se

Grilltider

Äntligen är grillsäsongen igång och enligt flera trendrapporter kommer vi att lägga biffen åt sidan i sommar. Vi hakar på trenden och bjuder här på tre härliga grillrecept med fokus på fisk och grönt. Dessutom tipsar vi om vin som gör grillkvällen komplett. Många drar sig för att grilla fisk för

Tommasi Valpolicella Bib 3 L

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Lammstek med sparris

En smakrik rätt komponerad av matkreatören Caroline Dafgård Widnersson. Serveras med salsa verde med mynta och stekta citroner.