Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple

Tid 
13 Timmar
Antal 
4 personer

Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé, som här får spännande smak av whiskymarinaden.

Recept & bild Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 skivor entrecote

Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 tsk mald ingefära
1 msk tomatpure
3-4 msk whisky
Svartpeppar

Fänkålssallad:

2 st fänkål
1 citron (saft och finrivet skal)
3 msk god olivolja
svartpeppar
en näve hackad
persilja
1 dl granatäpple
50 g grovriven parmesan

Gör så här

1. Blanda ihop marinaden.

2. Häll den i en plastpåse och lägg ner köttet.

3. Låt marineras i minst 12 timmar.

4. Riv fänkålen tunt på mandolin, matberedare eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten i 5-10 minuter.

5. Blanda ihop citronskal, -saft, olivolja och svartpeppar.

6. Häll av vattnet från fänkålen och blanda den och persiljan. Toppa med granatäpple och parmesan. Grilla entrecôten efter smak (2-6 minuter) och servera med fänkålssalladen.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Rabarberpaj

Smarrig rabarberpaj med hemmagjord vaniljkräm